31 Ιουλίου 2021 (22:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Διαφανής και… αξιοκρατική η διαδικασία των προσλήψεων, διατείνεται ο Ν. Σπίνος

Τον καινοφανή ισχυρισμό ότι η σκανδαλώδης, διάτρητη και καταφανώς ρουσφετολογική διαδικασία πρόσληψης των 8μηνιτών στον Δήμο, ήταν διαφανής και αξιοκρατική…

Ελλαδα Ζακυνθος , 3 Μαρτίου, 2021 10:51

Τον καινοφανή ισχυρισμό ότι η σκανδαλώδης, διάτρητη και καταφανώς ρουσφετολογική διαδικασία πρόσληψης των 8μηνιτών στον Δήμο, ήταν διαφανής και αξιοκρατική επειδή… ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ο αναπληρωτής του κ. Αρετάκη, Νικήτας Σπίνος!

Σε συνέντευξή του στον stigma fm, ο αναπληρωτής Δημάρχου, επιχείρησε, για μία ακόμη φορά, να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχαν ενημερώσει τον Δήμαρχο ότι μπορεί να προσλάβει προσωπικό, και πως αυτό έγινε Τρίτη ή Τετάρτη και γι’αυτό επελέγη η διαδικασία – παρωδία της “προκήρυξης” τριών ωρών, την οποία ανέδειξε το zantereport.

Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένος που κατάφεραν 160 άτομα να καταθέσουν αίτηση, αριθμός πραγματικά μεγάλος για μία εν κρυπτώ διαδικασία.

Απαντώντας εάν πέρασαν συνέντευξη όλοι όσοι κατέθεσαν αίτηση, ο κ. Σπίνος επιβεβαίωσε πως έγιναν επιλεκτικά και πως σε κάποιες από αυτές ήταν παρόντες, εκτός από τον δήμαρχο, οι κ. Κακολύρης και Πάστρας και η κ. Καψαμπέλη.

Η συνέντευξη του κ. Σπίνου για τη “νόμιμη και καθ’όλα ηθική” όπως την χαρακτήρισε, διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων:

«Σε ότι αφορά την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον Δήμο, συμφωνώ ότι η όλη διαχείριση δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ας δούμε την ουσία του θέματος.
Καλώς ή κακώς, πληροφορηθήκαμε για τη δυνατότητα πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού στον Δήμο, τις τελευταίες ημέρες. Μιλάμε για μηχανικούς, λογιστές, δικηγόρους, επιστήμονες με πτυχίο, διοικητικό προσωπικό. Αναγκαστικά τρέξαμε τις διαδικασίες για να προλάβουμε την προθεσμία που ήταν η 28η Φεβρουαρίου. Δεν είχε γίνει σαφές στον Δήμαρχο ότι μπορούσαμε και στον Δήμο να προσλάβουμε προσωπικό που δεν είχε άμεση ή έμμεση σχέση με την πανδημία, όπως είχαμε κάνει στη ΔΕΥΑΖ όπου είχαμε προσλάβει εργάτες, τεχνίτες και καθαρίστριες. Αυτό έγινε σαφές την περασμένη Τρίτη με Τετάρτη.

Είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε μία μέρα κατατέθηκαν 160 αιτήσεις από συνανθρώπους μας που ζητούν να εργαστούν. Μακάρι να μπορούσαμε να προσλάβουμε όλους όσους έχουν ανάγκη και ξέρουμε ότι είναι πάρα πολλοί.

Λάβαμε τις αιτήσεις την Παρασκευή, στην υποδοχή του Δημαρχιακού μεγάρου, όλα τα αιτήματα πρωτοκολλήθηκαν και με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, προχωρήσαμε την διαδικασία με βάση και τα πτυχία που είχε ο κάθε ενδιαφερόμενος. Εννοείται πως για να ολοκληρωθεί η πρόσληψη θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος να προσκομίσει και τα πτυχία που λέει ότι έχει.

Την περασμένη Κυριακή, στο γραφείο του Δημάρχου, έδωσαν συνέντευξη αυτοί που αποτελούσαν μια πρώτη επιλογή με σκοπό να δώσουν κάποιες διευκρινήσεις. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έκανε τις προσλήψεις, μαζί με την Αντιδήμαρχο κα Καψαμπέλη, ενώ παρόντες στις συνεντεύξεις ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακολύρης και ο Αντιδήμαρχος κ. Πάστρας. Το αξιοκρατικό της όλης διαδικασίας, εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος ασχολήθηκε αποκλειστικά με την διαδικασία.

Είναι σημαντικό το ότι ο Δήμος μας προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό που του έλειπε και το είχε ανάγκη. Προσελήφθησαν 35 άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις. Πήραμε αρκετό επιστημονικό προσωπικό πανεπιστημιακού επιπέδου ως μια έστω πρόσκαιρη βοήθεια, για να βελτιώσουμε τους ρυθμούς μας.

Για όσους συμβασιούχους δείξουν ότι πραγματικά είναι ωφέλιμοι και έχουν ενδιαφέρον στην εργασία τους, ο Δήμος θα κοιτάξει να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Η όλη διαδικασία ήταν νόμιμη και καθ’ όλα ηθική. Ας μην γυρίσω σε παλαιότερες εποχές που ο καθένας προσλάμβανε τον συγγενή του. Η αντιπολίτευση σήκωσε το όλο θέμα σε τέτοιου τύπου διαστάσεις, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο.»

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.