31 Ιουλίου 2021 (20:50)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τηλεδιάσκεψη Ρ. Κράτσα με προέδρους κοινοτήτων της Ζακύνθου

Τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων της Ζακύνθου είχε η Περιφερειάρχης, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα της καθημερινότητας, των…

Ελλαδα Ζακυνθος , 2 Μαρτίου, 2021 21:42

Τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων της Ζακύνθου είχε η Περιφερειάρχης, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα της καθημερινότητας, των υποδομών και γενικότερα της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, Οικονομικών & θεμάτων Πολιτισμού και μέλους του ΔΣ του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Κατερίνας Μοθωναίου και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνου Καποδίστρια.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Π.Ι.Ν. επισημαίνεται ότι η Περιφερειάρχης άκουσε τα αιτήματα και τις προτάσεις των Προέδρων και ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τα αναπτυξιακά σχέδια και τις δράσεις για την καθημερινότητα και την ασφάλεια. Συζήτηση έγινε και για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων, για την αποκατάσταση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου και την οδική ασφάλεια, έργα τα οποία σε πολλά σημεία του νησιού έχουν ολοκληρωθεί και σε άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συζητήθηκαν διεξοδικά και ζητήματα όπως η ασφαλής επισκεψιμότητα του “Ναυαγίου”, η υδροδότηση των ορεινών Κοινοτήτων, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα “Ξύγκια”, αλλά και η ολοκλήρωση του λιμανιού στις Βολίμες που θα δόσει αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή. Στάθηκαν σε ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό και η παραλιακή του Αργασίου, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από την Αγία Τριάδα έως το Κρυονέρι, η εικόνα και η ασφάλεια του Λαγανά τους θερινούς μήνες, οι αθλητικές υποδομές όπως και η ορθή και καθολική εφαρμογή της δακοκτονίας.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των προέδρων των Κοινοτήτων, για την διαχείριση των απορριμμάτων και για την κατασκευή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων που, όπως τους ενημέρωσε η κ. Κράτσα θα διαθέτει μια σύγχρονη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και την δυνατότητα εξέλιξής της σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ι.Ν. Στο σύνολό τους, οι Πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μετάβαση της Ζακύνθου, σε αυτή την νέα πραγματικότητα

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στην Περιφερειάρχη ήταν και αυτό την ανάρτησης των δασικών χαρτών και τις αστοχίες που παρατηρούνται αναφορικά με τις ιδιοκτησίες, η οποία τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τα προβλήματα στα Ιόνια Νησιά και την διευκόλυνση των πολιτών στην δήλωση των σφαλμάτων.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρεται ότι ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στην διαδικτυακή συνάντηση των Προέδρων και επισημαίνεται ότι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της Περιφέρειας και την συμβολή του στην στήριξη της οικονομίας και της ανάπτυξης του νησιού.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.