06 Δεκεμβρίου 2021 (13:28)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο Δήμαρχος “εξετάζει” σήμερα τους αιτούντες της προκήρυξης παρωδία.

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός ανέργων και κατοίκων του νησιού από τον Δήμαρχο και τους συν αυτώ, με την προκήρυξη παρωδία, καθώς…

Ελλαδα Ζακυνθος , 28 Φεβρουαρίου, 2021 11:56

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός ανέργων και κατοίκων του νησιού από τον Δήμαρχο και τους συν αυτώ, με την προκήρυξη παρωδία, καθώς στο Δημαρχείο προσέρχονται από τις 9.30 το πρωί, προκειμένου να τους “εξετάσει” προσωπικά ο κ. Αρετάκης και να κρίνει ο ίδιος ποιοι είναι “επαρκείς”, ώστε να προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις, οι 160 που πρόλαβαν να κάνουν αίτηση μέσα στην σκανδαλώδη και πρωτοφανή διορία των λίγων ωρών που δόθηκε την Παρασκευή.

Οι περίπου 160 ενδιαφερόμενοι που πρόλαβαν μέσα στις λίγες ώρες που είχαν στη διάθεσή τους να συγκεντρώσουν και δικαιολογητικά, προσέρχονται σε μία συνέντευξη με τον ίδιο τον κ. Αρετάκη και με την ελπίδα να προσληφθούν μέσω μιας διαδικασίας παράτυπης, ρουσφετολογικής, καθ’ όλα διάτρητης και με έντονη οσμή σκανδάλου.

Ο Δήμος Ζακύνθου απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου, χωρίς να αναρτήσει αντίστοιχη προκήρυξη στη “Διαύγεια”, ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά ανακοινώνοντάς την μέσω δημοσιεύματος(!) και δίνοντας περιθώριο υποβολής αίτησης από το το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου! Δηλαδή έδωσε διορία μερικών ωρών, αφού Σάββατο και Κυριακή οι υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούν.

Ωστόσο, σήμερα, η πόρτα του μεγάρου άνοιξε για να περάσει ο Δήμαρχος για να κάνει τις συνεντεύξεις των αιτούντων.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πρακτική, παντελώς διάτρητη και ανοιχτή σε οποιαδήποτε ερμηνεία, ακόμα και σκοπιμότητας, τόσο λόγω του πολύ στενού περιθωρίου, της… μισής ημέρας για την υποβολή αίτησης, όσο και από το γεγονός ότι η πρόσκληση βασίζεται σε μία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε έχει υπογραφεί από τον Δήμαρχο, ούτε έχει πρωτοκολληθεί και σίγουρα δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζακύνθου, ούτε έχει αναρτηθεί στην “Διαύγεια”.

Η αναστάτωση που επικράτησε την Παρασκευή στο Δημαρχείο δεν είχε προηγούμενο. 160 ενδιαφερόμενοι ζητούσαν να συμπληρώσουν αιτήσεις για 8μηνη πρόσληψη στον Δήμο, την οποία ανέφερε ένα δημοσίευμα!

Έκπληκτοι οι υπάλληλοι τους έλεγαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για την προκήρυξη, όπως και οι προϊστάμενοι τους. Ούτε για πόσες θέσεις πρόκειται, ούτε για ποιες κατηγορίες, ούτε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Μετά από… εσωτερική έρευνα, η απάντηση στα ερωτήματα των υπαλλήλων, που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, ήταν πως ο μόνος που ήξερε ήταν ο Δήμαρχος. Η εντολή που δόθηκε ήταν να δίνονται αιτήσεις στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να τις συμπληρώσουν και να τις πρωτοκολλήσουν. Έτσι και έγινε.

Μάλιστα η αίτηση που καλούνταν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, ήταν ήδη γραμμένη, ίδια για όλους και μοιραζόταν σε φωτοτυπίες. Δείτε την αίτηση:

Από τη στιγμή που έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω, πρόκειται για μία παράτυπη διαδικασία, με προεκτάσεις σκανδάλου και σκοπιμότητας, οι οποίες χρίζουν άμεσων απαντήσεων και διερεύνησης όλων όσοι εμπλέκονται και με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.