18 Ιανουαρίου 2022 (03:08)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Να λογοδοτήσει ο Δήμαρχος για την “προκήρυξη” ζητά η “Επανεκκίνηση Τώρα”

Για εμπαιγμό, παντελή έλειψη αξιοκρατίας και ψεύδη κατηγορεί ανοικτά τον Δήμαρχο Ζακύνθου, η παράταξη “Επανεκκίνηση Τώρα”, με αφορμή το θέμα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 28 Φεβρουαρίου, 2021 16:49

Για εμπαιγμό, παντελή έλειψη αξιοκρατίας και ψεύδη κατηγορεί ανοικτά τον Δήμαρχο Ζακύνθου, η παράταξη “Επανεκκίνηση Τώρα”, με αφορμή το θέμα της προκήρυξης – παρωδία που ανέδειξε το zantereport.

Η “Επανεκκίνηση Τώρα” καλεί τον κ. Αρετάκη να λογοδοτήσει για τις πρακτικές που ακολουθεί για να “εξυπηρετήσει” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η ανακοίνωση της “Επανεκκίνηση Τώρα”:

“Εμπαιγμός απέναντι στους πολίτες από το Δήμο Ζακύνθου και παντελής έλλειψη αξιοκρατίας.
Με έντονο προβληματισμό ακούσαμε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο το Δήμαρχο να παραδέχεται: «Σήμερα κατάλαβα ότι οι νέοι της Ζακύνθου πεινάνε.. Οι προθεσμίες δίνονται με βάση την προσφορά. Αυτή την στιγμή η προσφορά είναι μεγάλη άρα δεν χρειάζεται να δώσουμε και προθεσμίες μεγαλύτερες!!»
Ο Δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

Μετά από ερώτηση που τέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα» και τον εκπρόσωπο της Νίκο Καλαμαρά, ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά έδειξε να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Η ερώτηση ήταν σχετική με τις εκατοντάδες αιτήσεις που έφτασαν στο Δημαρχείο από δημότες οι οποίοι έμαθαν τελευταία στιγμή ότι ο Δήμος πρόκειται να προσλάβει έκτακτο προσωπικό (οχτάμηνης σύμβασης) για να καλύψει τις ανάγκες του.

Πιο συγκεκριμένα ρωτήθηκε ο κος Αρετάκης που ακριβώς αναρτήθηκε η σχετική προκήρυξη
(αν υπάρχει..), με τον ίδιο να απαντά ψευδώς ότι υπάρχει… Έπειτα επικαλέστηκε ότι ο Δήμος είναι νόμιμο να προσλάβει λόγω πανδημίας προσωπικό χωρίς προκήρυξη κάτι που το γνώριζε από τον Δεκέμβριο. Επέλεξε όμως να προχωρήσει τις διαδικασίες Παρασκευή 26 Φεβρουάριου και καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 28 Φεβρουάριου.
Δηλαδή έδωσε διορία μερικών ωρών, αφού Σάββατο και Κυριακή οι υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούν.
Πόσο ηθικό είναι να μην δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία ώστε οι Ζακυνθινοί να προλάβουν να ενημερωθούν; Πόσο ηθικό είναι η πρόσκληση να βασίζεται σε μία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία δεν έχει υπογραφεί από τον Δήμαρχο; Πόσο ηθικό είναι μια και μόνο αίτηση (με στοιχεία μόνο ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμό ταυτότητας) να είναι αρκετή ώστε να επιλεγούν οι «κατάλληλοι», χωρίς βιογραφικό, χωρίς τίτλο σπουδών; Τέτοιες προλήψεις θα έκανε ο Δήμος; Με ποια κριτήρια; Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν γνώριζαν καν για τις επικείμενες προσλήψεις αν και παραλάμβαναν κανονικά τις αιτήσεις των πολιτών.

Είναι για μας ανεπίτρεπτο ο Δήμαρχος να μην γνωρίζει έναν χρόνο τώρα, ότι λόγω πανδημίας η οικονομική κατάσταση στο νησί είναι πολύ δύσκολη. Ότι υπάρχει ανεργία και οικονομική στενότητα. Το έχει αποδείξει βέβαια και στο παρελθόν μην εφαρμόζοντας την απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών προς την πληγείσα από την πανδημία κοινωνία.
Καλό θα ήταν ο κος Αρετάκης να απαντήσει ουσιαστικά σχετικά με το εν λόγω ζήτημα και να αφήσει στην άκρη πρακτικές άλλων εποχών που αποσκοπούν σε «εξυπηρετήσεις» συγκεκριμένων προσώπων.

Η θέση του Δημάρχου είναι θέση ευθύνης και ο Δήμαρχος διοικεί έναν Δήμο της χώρας και όχι μια ιδιωτική του επιχείρηση στην οποία δε λογοδοτεί για τις πράξεις του.
Ζητάμε να γίνονται οι προσλήψεις με αξιοκρατία και ισονομία για όλους.
Δυστυχώς επιλέγετε η λογική των διακρίσεων (δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τότε που χαρακτήρισε τα ΑΜΕΑ «σακάτηδες και άχρηστους») ,αδιαφορώντας εντελώς για τη συνοχή της κοινωνίας. Ο Δήμος οφείλει να μεριμνά για το καλό του τόπου, όχι να ικανοποιεί τους λίγους.

Επανεκκίνηση ΤΩΡΑ”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.