24 Ιανουαρίου 2022 (12:00)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Προκήρυξη” προσλήψεων στον Δήμο με διορία… μισής ημέρας και χωρίς ανάρτηση!

Οσμή σκανδάλου αιωρείται πάνω από τον Δήμο Ζακύνθου, ο οποίος προχώρησε σε έναν απίστευτο εμπαιγμό, με σκοπιμότητα ή χωρίς μένει…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Φεβρουαρίου, 2021 17:20

Οσμή σκανδάλου αιωρείται πάνω από τον Δήμο Ζακύνθου, ο οποίος προχώρησε σε έναν απίστευτο εμπαιγμό, με σκοπιμότητα ή χωρίς μένει να φανεί, δεκάδων άνεργων αλλά και των κατοίκων του νησιού, καθώς απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις στον Δήμο με σύμβαση ορισμένου χρόνου, χωρίς να αναρτήσει αντίστοιχη προκήρυξη στη “Διαύγεια”, ανακοινώνοντάς την μέσω δημοσιεύματος(!) και δίνοντας περιθώριο υποβολής αίτησης από το το πρωί της Παρασκευής μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου! Δηλαδή έδωσε διορία μερικών ωρών, αφού Σάββατο και Κυριακή οι υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούν.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πρακτική, παντελώς διάτρητη και ανοιχτή σε οποιαδήποτε ερμηνεία, ακόμα και σκοπιμότητας, καθώς πέραν του πολύ στενού περιθωρίου, της… μισής ημέρας για την υποβολή αίτησης, όσο και από το γεγονός ότι η πρόσκληση βασίζεται σε μία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε έχει υπογραφεί από τον Δήμαρχο, ούτε έχει πρωτοκολληθεί και σίγουρα δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζακύνθου, ούτε έχει αναρτηθεί στην “Διαύγεια”.

Η αναστάτωση που επικράτησε σήμερα στο Δημαρχείο δεν είχε προηγούμενο. Δεκάδες ενδιαφερόμενοι, περισσότερους από 100 μέτρησαν στην υποδοχή, έφταναν σωρηδόν και ζητούσαν να συμπληρώσουν αιτήσεις για 8μηνη πρόσληψη στον Δήμο, την οποία ανέφερε ένα δημοσίευμα.

Έκπληκτοι οι υπάλληλοι τους έλεγαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για την προκήρυξη, όπως και οι προϊστάμενοι τους. Ούτε για πόσες θέσεις πρόκειται, ούτε για ποιες κατηγορίες, ούτε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Μετά από… εσωτερική έρευνα, η απάντηση στα ερωτήματα των υπαλλήλων, που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, ήταν πως ο μόνος που ήξερε ήταν ο Δήμαρχος. Η εντολή μάλιστα που δόθηκε ήταν να δίνονται αιτήσεις στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να τις συμπληρώσουν και να τις πρωτοκολλήσουν. Έτσι και έγινε.

Εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, πρόκειται για μία παράτυπη διαδικασία, με πιθανές προεκτάσεις σκανδάλου και σκοπιμότητας, οι οποίες χρίζουν άμεσων απαντήσεων και έρευνας όλων όσοι εμπλέκονται και με οποιονδήποτε τρόπο.

 

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.