03 Δεκεμβρίου 2021 (18:56)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


ΛΑ.ΣΥ.: “Ψίχουλα” για τους μικρούς επαγγελματίες από την Περιφέρεια

Επίθεση στην Περιφερειακή αρχή εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση, κατηγορώντας την ότι αδιαφορεί για τους μικρούς και πολύ μικρούς επαγγελματίες, την…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Φεβρουαρίου, 2021 10:38

Επίθεση στην Περιφερειακή αρχή εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση, κατηγορώντας την ότι αδιαφορεί για τους μικρούς και πολύ μικρούς επαγγελματίες, την ώρα που βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των μεγάλων.

Η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.:

“Υπομονή και κατανόηση, ζήτησε με την απόφασή της, η περιφερειακή Αρχή της Π.Ι.Ν (ΝΔ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) από τους μικρούς και πολύ μικρούς επαγγελματίες, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την συζήτηση του αιτήματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ουσιαστική στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία φορέων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των νησιών μας.
Υπομονή!!και κατανόηση!!
• όταν 4 μήνες, μετά τη λήξη των αιτήσεων στο προηγούμενο πρόγραμμα των 14 εκ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα καμία εκταμίευση,
• όταν με τις προϋποθέσεις του προγράμματος (αριθμός εργαζομένων, τζίρος κλπ) έμεινε εκτός προγράμματος, το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά ενισχύθηκαν κατά κύριο λόγο οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
• όταν αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, τα χρέη συσσωρεύονται, οι καθημερινές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους διογκώνονται, τα “λουκέτα” έρχονται πιο κοντά.
• όταν το επιπλέον πρόγραμμα των 16 εκ., που έχουν υποσχεθεί μήνες τώρα, ούτε έχει εγκριθεί ακόμα, ούτε τους όρους μάθαμε.
• όταν το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής και άλλα κυβερνητικά μέτρα, είναι σταγόνα στον ωκεανό των υποχρεώσεων των χαμηλότερων στρωμάτων των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού και δεν φτάνει ούτε για τις πιο υποτυπώδεις ανάγκες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους. Ορισμένα μάλιστα δεν έχουν δοθεί ακόμα.
Στους δύο άξονες που προτείναμε,
1o Αναζήτηση επιπλέον πόρων ενίσχυσης, αύξηση του συγκεκριμένου προγράμματος αλλά κυρίως αναπροσαρμογή των όρων χορήγησης όπως ο τζίρος και ο αριθμός των εργαζομένων ώστε να ωφεληθούν πραγματικά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, συνεργασία γι αυτό με τους φορείς και,
2o Στήριξη των αιτημάτων των φορέων των αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ, μικρών επιχειρήσεων στην εστίαση, στον τουρισμό, τα συναφή και άλλα επαγγέλματα προς την κυβέρνηση και τα ανεπαρκή μέτρα που έχει πάρει για τους πληττόμενους κλάδους και εργαζόμενους,
εισπράξαμε: το εκχυδαϊστικό επιχείρημα “πόση αύξηση ποσού θέλετε 5πλασια, 3πλάσια, ή 2πλάσια;’’, την αναγνώριση της κυβερνητικής προσπάθειας, την αυτοϊκανοποίηση για τις προσπάθειές τους και τελικά την άρνησή τους.
Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς και έτσι να ερμηνεύσει την απόφασή τους: τι να περιμένεις από μια περιφερειακή αρχή που δεν ξέρει ότι υπάρχουν οικογενειακές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό; πως θα μπορούσαν να κατανοήσουν τους βιοπαλαιστές όσοι προέρχονται ή ανήκουν στα σαλόνια της αστικής τάξης; Δεν είναι όμως τόσο απλό. Άλλωστε συνδαιτυμόνες στην διοίκηση της Π.Ι.Ν είναι και δυνάμεις που ανήκουν στους μικρομεσαίους.
Είναι η πλήρης ιδεολογική και πολιτική ταύτισή τους με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι που καθορίζει την στάση και τις αποφάσεις τους. Με απόλυτη συνείδηση υπηρετούν, διαχειρίζονται και ιεραρχούν προτεραιότητες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά και ενιαία οι ανάγκες και οι σχεδιασμοί των “μεγάλων” αφήνοντας για τους μικρούς ψίχουλα και αυτό για να τους ενσωματώνουν και να καθυστερούν και να ελέγχουν τις αντιδράσεις τους.
Καμία υπομονή και καμία κατανόηση ! Να δυναμώσει η διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες μας.”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.