18 Ιανουαρίου 2022 (03:09)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης στον Λαγανά

Σε δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, με τη σύλληψη του Ζακυνθινού στον Λαγανά,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 25 Φεβρουαρίου, 2021 12:24

Σε δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, με τη σύλληψη του Ζακυνθινού στον Λαγανά, που διατηρούσε υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς.

Η ανακοίνωση:

“Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, στη Ζάκυνθο.
Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου και διασταύρωσης στοιχείων -εξακρίβωσης χώρων, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας ταυτοποίησαν τον καλλιεργητή και πιστοποίησαν τη δράση του.
Ειδικότερα, χθες (24.02.2021), πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά την οποία συνελήφθη ο ημεδαπός καλλιεργητής και διαπιστώθηκε ότι σε αγρόκτημα διπλά στην οικία του, διατηρούσε τρία τροχόσπιτα, έχοντας στο ένα από αυτά διαμορφώσει πλήρες εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης, ενώ στους λοιπούς χώρους διαχείρισης του εντοπίστηκαν ποσότητες κάνναβης.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στην οικία του και στα τροχόσπιτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• -20- δενδρύλλια κάνναβης, μήκους έως ένα μέτρο
• -1.800- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
• πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης -θερμικοί λαμπτήρες με κάτοπτρο, μετασχηματιστής, ανεμιστήρες κ.α-
• το χρηματικό ποσό των -12.000- ευρώ
• -1- ηλεκτρονική ζυγαριά
• -1- κινητό τηλέφωνο και
• -1- κάμερα παρακολούθησης με καταγραφικό
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.