01 Δεκεμβρίου 2021 (11:59)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Θύμα τηλεφωνικής απάτης Ζακυνθινή επιχειρηματίας. “Έχασε” 11.000 ευρώ

Συνεχείς είναι οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που κάνουν μέσω τηλεφώνου. Προειδοποιήσεις…

Ελλαδα Ζακυνθος , 23 Φεβρουαρίου, 2021 10:35

Συνεχείς είναι οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που κάνουν μέσω τηλεφώνου.

Προειδοποιήσεις τις οποίες δεν έλαβε υπ’ όψιν της επιχειρηματίας της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να της αποσπάσουν 11.000 ευρώ από τον λογαριασμό της, τα οποία όμως τελικά, η τράπεζα κατάφερε να μπλοκάρει.

Η επιχειρηματίας έπεσε θύμα ενός Ρομά από την Λαμία, ο οποίος την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε, δήθεν, να κάνει μια μυοκτονία σε κάποιον χώρο και συμφώνησαν να βάλει κάποιο ποσό, περί τα 200 ευρώ, προκαταβολή.

Λίγη ώρα αργότερα, ο απατεώνας της ξανατηλεφώνησε και την ρώτησε εάν είδε τα χρήματα που της κατέθεσε. Όταν εκείνη απάντησε αρνητικά, της ζήτησε τους τραπεζικούς της κωδικούς, για να “διορθώσει” το λάθος. Η επιχειρηματίας τους έδωσε και ο Ρομά έκανε τρεις μεταφορές 4, 4 και 3 χιλιάδων ευρώ στον λογαριασμό του από τον δικό της.

Μόλις ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, η επιχειρηματίας ειδοποίησε την τράπεζά της, η οποία πρόλαβε να “μπλοκάρει” τη μεταφορά και να ανακτήσει τα χρήματα. Ταυτόχρονα εστάλη σήμα στην Ασφάλεια Λαμίας η οποία και συνέλαβε τον Ρομά, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.