23 Ιουνίου 2021 (15:05)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Στη στάση εργασίας μέχρι τις 15.00 που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν σήμερα και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου. Η ΠΟΕΔΗΝ σε…

Ελλαδα Ζακυνθος , 23 Φεβρουαρίου, 2021 10:15

Στη στάση εργασίας μέχρι τις 15.00 που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν σήμερα και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν τη στάση εργασίας:

“Οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται εφέτος κατά 572 εκατ.ευρώ σε σχέση με πέρυσι αν και η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης του εξοπλισμού και των υποδομών. Η όποια προσπάθεια αναβάθμισης στηρίζεται σε δωρεές που γίνονται λόγω πανδημίας.
Η ανοσία από τον εμβολιασμό αργεί. Η αντιμετώπιση του τρίτου κύματος επιβάλει καλύτερη οργάνωση του συστήματος στο επίπεδο της πρόληψης με περισσότερα και δωρεάν τεστ στην κοινότητα και ασφαλή νοσοκομειακή περίθαλψη με κατάλληλες υποδομές και επαρκή αριθμό ΜΕΘ.
Τα Νοσοκομεία είναι προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Έχουν ανασταλεί τακτικά χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η νοσηρότητα από άλλες ασθένειες.
Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι χιλιάδες.
Τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα Νοσοκομεία δημιουργήθηκαν και στελεχώθηκαν με σκοπό να εμβολιάσουν το προσωπικό και μόνο. Εκ των υστέρων το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να γίνει και στα Νοσοκομεία. Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο την επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα των επαγγελμάτων Υγείας – Πρόνοιας. Έχουμε χάσει ήδη 25 συναδέλφους από κορωνοϊό. Πάνω από 5.000 έχουν νοσήσει από την αρχή της πανδημίας”.
Και διεκδικούν:
•Ένταξη στα ΒΑΕ
•Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα
•Μονιμοποίηση εκτάκτων
•Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
•Αυξήσεις στους μισθούς
•Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.