01 Δεκεμβρίου 2021 (12:00)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες στην παραλιακή της Ζακύνθου (βίντεο)

Κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς, συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης του πλακόστρωτου της παραλιακής της πόλης της Ζακύνθου, όπως…

Ελλαδα Ζακυνθος , 18 Φεβρουαρίου, 2021 14:54

Κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς, συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης του πλακόστρωτου της παραλιακής της πόλης της Ζακύνθου, όπως φαίνεται και από τα σημερινά βίντεο που δημοσιεύει το zantereport.

Οι αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου προ πέντε ημερών, η οποία μάλιστα ζητούσε και την παύση των έργων, έπεσαν στο κενό, μετά και το χθεσινό”άδειασμά” της από την αρμόδια για την έγκριση του έργου Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Νοτίου Ιονίου, ο προϊστάμενος της οποίας, εγκάλεσε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, ξεκαθαρίζοντας ότι ότι “προφανώς δεν έχει καμία σχέση η Εφορεία Ζακύνθου, καθώς – παρ’ όλο που συνεργαζόμαστε άριστα ως συνυπηρεσίες του υπ. Πολιτισμού – είναι ένα αντικείμενο το οποίο εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της”. Προσθέτει μάλιστα ότι υπάρχει μελέτη εγκεκριμένη η οποία όμως δεν έχει γνωμοδότηση από την υπηρεσία του.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, εξέδωσε χθες διευκρινιστική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το προηγούμενο έγγραφό της, της 11/2 που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις, είχε ενημερωτικό προς τις υπηρεσίες χαρακτήρα.

Ο κ. Παπανδρέου, είχε καταστήσει σαφές, επίσης από χθες, μιλώντας στο site zantetimes, ότι οι εργασίες δεν πρόκειται να σταματήσουν, επισημαίνοντας ωστόσο, πως έχει ζητήσει και πρέπει να λάβει εγγράφως τα στοιχεία του έργου από την εργολήπτρια εταιρεία για να γνωμοδοτήσει, για το τυπικό της διαδικασίας.

Μάλιστα επεσήμανε πως οι όποιες ανησυχίες για τον τρόπο εξαγωγής των πλακών έχουν πάψει να υφίστανται, τόσο εξ αιτίας των διαβεβαιώσεων και των στοιχείων που έχει παράσχει η εργολήπτρια εταιρεία, ενώ δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για τον τρόπο που αυτό γίνεται και πως ουσιαστικά εγκρίνει την όλη διαδικασία αφαίρεσης και επανατοποθέτησης των πλακών, κλιμάκων και λοιπών στοιχείων.

Όπως φαίνεται και από τις σημερινές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, οι πλάκες και όσα υλικά ξηλώνονται στοιβάζονται σε παλέτες, για να επανατοποθετηθούν, ενώ οι εργασίες δείχνουν να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων της Ζακύνθου, οι οποίοι θορυβήθηκαν από την, εδώ και 5 ημέρες ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ζητούσαν να σταματήσει η ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών και να δοθεί άμεση λύση στο θέμα, καθώς θα πρέπει η παραλιακή να είναι έτοιμη, αν όχι την περίοδο του Πάσχα, τότε σίγουρα την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.