28 Νοεμβρίου 2021 (16:32)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Λειτουργεί το lockdown. Ελπίδες για πιο “χαλαρό” Πάσχα από πέρσι.

Υπομονή συνέστησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το ενδεχόμενο παράτασης…

Ελλαδα Ζακυνθος , 18 Φεβρουαρίου, 2021 10:54

Υπομονή συνέστησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, αφήνοντας παράλληλα μια αχτίδα ελπίδας για πιο χαλαρό, σε σχέση με πέρυσι Πάσχα.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα». Παράλληλα σημείωσε πως «αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», για να συμπληρώσει ότι «βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαία, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Ωστόσο εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα, ενώ πρόσθεσε πως το πιθανότερο είναι πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι, μην αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Πάντως ο κ. Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΠΙΣ παραδέχτηκε πως το lockdown εν προκειμένω φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

“Τα νοσοκομεία πιέζονταν και θα πιεστούν περισσότερο τις επόμενες μέρες μέχρι να δούμε σταθεροποίηση”, επεσήμανε αναφορικά με την αύξηση των διασωληνωμένων και τον συναγερμό που έχει σημάνει στα νοσοκομεία μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χρειαστούν την βοήθεια- συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.