03 Αυγούστου 2021 (01:59)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σήμερα η κινητοποίηση της ΕΛΜΕΖ για τα κρούσματα στα σχολεία

“Τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της δευτεροβάθμιας της Ζακύνθου αποδεικνύουν ότι τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως είχαν κλείσει: χωρίς…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Φεβρουαρίου, 2021 11:23

“Τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της δευτεροβάθμιας της Ζακύνθου αποδεικνύουν ότι τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως είχαν κλείσει: χωρίς η κυβέρνηση να λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών των γονέων και των εκπαιδευτικών”, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ζακύνθου και προσθέτει:

“Καμία από τις τεκμηριωμένες προτάσεις που κατέθεσαν τα σωματεία των εκπαιδευτικών πανελλαδικά και τοπικά η ΕΛΜΕΖ δεν λήφθηκε υπόψη από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση γενικότερα.

Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων και εκπαιδευτικοί να τίθενται επί της ουσίας εκτός υπηρεσίας για δύο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους, με προφανή αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τους μαθητές τους.

Αποδεικνύεται ότι η ατομική ευθύνη την οποία επέδειξε με το παραπάνω ο λαός, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική και κυβερνητική ευθύνη η οποία παραμένει άφαντη σε υγεία και παιδεία

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ συμμερίζεται ανεπιφύλακτα και θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες και τους φόβους των μαθητών και των κηδεμόνων τους, για την υγεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους τους μαθητές και τους γονείς τους να απαιτήσουν εδώ και τώρα:

1. Μαζικά επαναλαμβανόμενα ανά εβδομάδα ή και συχνότερα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

2. Εδώ και τώρα κανένα τμήμα Γενικής Παιδείας σε Γυμνάσια και Λύκεια με περισσότερους από 15 μαθητές, κανένα τμήμα εργαστηρίων με περισσότερους από 10 μαθητές, με βάση ασφαλώς το εμβαδόν της κάθε αίθουσας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

3. Πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες που προκύπτουν και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας των σχολείων

4. Πολλαπλασιασμό των σχολικών δρομολογίων προκειμένου οι μαθητές να μη συνωστίζονται μέσα στα λεωφορεία.

5. Πρόταξη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς σε κινητοποίηση με όλα τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες-αποστάσεις) στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου την Τρίτη 9/02 στη 1 μμ για να απαιτήσουμε την υλοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.