06 Δεκεμβρίου 2021 (13:10)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κλείσιμο των σχολείων στη Ζάκυνθο ζητούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

Με επιστολή τους προς τον Βουλευτή Ζακύνθου, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, τον  Δήμαρχο Ζακύνθου, τον Διευθυντή Β/θμιας…

Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Φεβρουαρίου, 2021 15:36

Με επιστολή τους προς τον Βουλευτή Ζακύνθου, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, τον  Δήμαρχο Ζακύνθου, τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ζακύνθου, τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Ζακύνθου και τον ΕΟΔΥ και υπό την ομπρέλα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου, 28 σύλλογοι γονέων ζητούν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων του νησιού και την έναρξη της τηλεκπαίδευσης.

Η επιστολή:

“Οι παρακάτω Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, μέλη και μη της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ζακύνθου, εκθέτουμε με την παρούσα ότι διακατεχόμαστε από ιδιαίτερη ανησυχία, για την ύπαρξη αυξανόμενων θετικών κρουσμάτων σε μικρούς μαθητές της Ζακύνθου, στους οποίους πρώτα από όλα ευχόμαστε να ξεπεράσουν γρήγορα την περιπέτεια, χωρίς επιπτώσεις στη υγεία τους.
Μετά από τις άκαρπες προσπάθειες τόσο της Ένωσης Γονέων του νησιού μας όσο και Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών, να πείσουν τους ιθύνοντες, ότι όσο βρισκόμαστε σε κόκκινη, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωναϊού, περιοχή τα σχολεία μας θα πρέπει να μείνουν κλειστά, αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε και εμείς την έκκληση αυτή.
Ειδικότερα, ζητάμε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων – της δια ζώσης εκπαίδευσης και την έναρξη τηλε-εκπαίδευσης προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού σε μαθητές και στις οικογένειές τους, επειδή η υγεία όλων μας είναι το ύψιστο αγαθό. Και τούτο έως ότου η Ζάκυνθος πάψει να αποτελεί «κόκκινη» περιοχή. Παρόλο που η τηλε-εκπαίδευση αποτελεί υποκατάστατο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τη λειτουργία της τάξης, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Ζάκυνθος 08.02.21
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ:
1. 2ου Λυκείου Παναγούλας
2. 1ου Λυκείου Ζακύνθου
3. 1ου Δημοτικού Σχολείου
4. 6ου Δημοτικού Σχολείου
5. 1ου Γυμνασίου
6. 2ου Γυμνασίου
7. 3ου Γυμνασίου
8. Γυμνασίου Μαχαιράδου
9. Γυμνασίου Κατασταρίου
10. ΕΝΕΕΓΥΛ
11. Δημοτικού Σχολείου Τραγακίου-Τσιλιβί
12. 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου
13. Δημοτικού Σχολείου Ορεινής Ζώνης
14. 5ου Δημοτικού Σχολείου
15. Ειδικού Σχολείου
16. 3ου Δημοτικού Σχολείου και 3 ου Νηπιαγωγείου
17. Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κυψέλης
18. Δημοτικού Σχολείου Γερακαρίων
19. Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παντοκράτορα
20. 2ου Δημοτικού Σχολείου
21. Δημοτικού και Νηπιαγωγείο Κερίου
22. 4ου Δημοτικού Σχολείου
23. Γυμνασίου Λιθακιάς
24. Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου
25. Αρετάκειου Δημοτικού Σχολείου
26. Νηπιαγωγείου Καλλιπάδου
27. Νηπιαγωγείου Βανάτου
28. 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρίζας”

Την ίδια ώρα πολλοί γονείς έχουν σταματήσει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φοβούμενοι την έξαρση των θετικών κρουσμάτων στην Ζάκυνθο.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.