07 Δεκεμβρίου 2021 (20:18)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ιδιοκτησιακό και αιγιαλός στη συνάντηση του Δ. Ακτύπη με τον υπ. Επικρατείας

Με τον υπουργό Επικρατείας. Γ. Γεραπετρίτη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης. Οι…

Ελλαδα Ζακυνθος , 4 Φεβρουαρίου, 2021 14:34

Με τον υπουργό Επικρατείας. Γ. Γεραπετρίτη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το μείζον θέμα της χάραξης του παλαιού αιγιαλού και την ιδιαιτερότητα της Ζακύνθου με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο κ. Ακτύπης επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης νομοθετικής ρύθμισης που θα ξεκαθαρίζει ότι η κυριότητα υπέρ του Δημοσίου σε ότι αφορά τα δάση των Επτανήσων, δεν μπορεί να ισχύει.

Το δελτίο τύπου του βουλευτή Ζακύνθου:

“Με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη είχε την τιμή και τη χαρά να συναντηθεί χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

 

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κυρίου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ενώ τέθηκαν επί τάπητος μείζονα ζητήματα, τα οποία, όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, είναι απαραίτητο να διευθετηθούν κατά τρόπο άμεσο και κυρίως ουσιαστικό, που θα ωφελεί σημαντικά τη Ζακυνθινή κοινωνία.

 

Αρχικά η συζήτηση μεταξύ του Υπουργού και του Βουλευτή κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα που προκαλεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων και συνολικά στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου η χάραξη του παλαιού αιγιαλού. Ο Βουλευτής εξήγησε στον Υπουργό πως, ιδίως στην περιοχή του Λαγανά, όπου λόγω των σεισμών και της πυρκαγιάς του 1953 έχουν χαθεί οι τίτλοι ιδιοκτησίας, καθίσταται πρακτικά αδύνατο για τους ιδιοκτήτες να αποδείξουν την κυριότητά τους επί των ακινήτων που τους ανήκουν. Συνεπώς, θα πρέπει η πολιτεία να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να δοθεί η προσφορότερη δυνατή λύση για τη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των πολιτών αυτών.

 

Ακόμα, κατά την εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και η ανάγκη  διαμόρφωσης νομοθετικής ρύθμισης που θα ξεκαθαρίζει πως το τεκμήριο κυριότητα υπέρ του ελληνικού δημοσίου δεν μπορεί να ισχύσει σε ό,τι αφορά τα δάση των  Επτανήσων.

 

Όπως, άλλωστε, εξήγησε ο Βουλευτής με το σημερινό καθεστώς οι πολίτες οδηγούνται σε μακροχρόνιες και κοστοβόρες δικαστικές υποθέσεις όπου, αν και πάντα δικαιώνονται, εν τέλει παύει να υπάρχει ο λόγος για τον οποίον ξεκίνησαν το δικαστικό αγώνα. Συνεπώς, τη στιγμή αυτή ισχύει ένα καθεστώς άκρως αντιαναπτυξιακό το οποίο χρήζει ουσιαστικής μεταρρύθμισης.

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που του ετέθησαν, ενώ διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως θα τα εξετάσει σε βάθος προκειμένου να καταστεί δυνατό να δοθεί ουσιαστική και αποτελεσματική λύση, πάντα με προτεραιότητα την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ζακυνθινών πολιτών και τη διασφάλιση των σημαντικών αναπτυξιακών προοπτικών του τόπου μας.”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.