21 Οκτωβρίου 2021 (09:00)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Χωρίς νερό! Ο “Γολγοθάς” του Ζακυνθινού για το αυτονόητο!

Πες ότι έχεις φροντίσει να έχεις στο σπίτι σου δεξαμενή, γιατί σου έχουνε πει όλοι πως στη Ζάκυνθο υπάρχουν συνεχώς…

Αρθρογραφία Ζακυνθος , 4 Φεβρουαρίου, 2021 14:52

Πες ότι έχεις φροντίσει να έχεις στο σπίτι σου δεξαμενή, γιατί σου έχουνε πει όλοι πως στη Ζάκυνθο υπάρχουν συνεχώς διακοπές στην υδροδότηση επειδή “έχουμε πολλά ξενοδοχεία” κτλ κτλ.

Πες ότι σου τελειώνει το νερό στη δεξαμενή, γιατί δεν έχεις νερό για μέρες από την ΔΕΥΑΖ, και έχεις παιδιά και τις βασικές ανάγκες που απαιτούν νερό. Ας μην σχολιάσουμε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο πάρα τις διαβεβαιώσεις.

Υπάρχει μια γενική φήμη ότι έχει χαλάσει η “πομόνα” , όπως συμβαίνει συχνά (και ίσως είναι και ο λόγος που το νερό μερικές φορές έρχεται καφέ η με χώμα).

Παίρνεις τηλέφωνο στο Δήμο, δεν απαντάει κανείς.

Ξαναπαίρνεις διαφόρους αριθμούς, απαντάει κάποιος, σου λέει ότι υπεύθυνη είναι η ΔΕΥΑΖ.

Παίρνεις στην ΔΕΥΑΖ (26950 48553) σου λένε να πάρεις στο 26950 41090.

Παίρνεις τον αριθμό, και σε ενημερώνουν ότι δεν έχουν υπ΄όψιν τους κάποια βλάβη, και ότι το νερό στην παροχή σου (Τραγάκι) παρέχεται από εξωτερικό συνεργάτη, οπότε δεν έχουν καμία σχέση, και αυτός ο άνθρωπος ελέγχει τις βάνες και τις παροχές.

Παίρνεις στο κινητό αυτόν τον άνθρωπο, και σε ενημερώνει πως δεν τροφοδοτεί αυτή τη περιοχή με νερό αυτός, και ότι πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον πρόεδρο του χωριού ο όποιος ελέγχει τις βάνες.

Ξαναπαίρνεις την ΔΕΥΑΖ και αναφέρεις τι σου είπανε – εντωμεταξύ η βλάβη ή το αίτημα σου δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα πουθενά.

Παίρνουν το τηλέφωνο σου και λένε πως θα ρωτήσουν και θα σε ενημερώσουν σε λίγο…

Ξαναπαίρνουν και τελικά από ότι φαίνεται έχει χαλάσει η “πομόνα” από την Πέμπτη (!) μια εβδομάδα δηλαδή, και είναι πολύ πιθανό να φτιαχτεί την Παρασκευή, οπότε υπομονή έως το Σάββατο!

Φυσικά στην ερώτηση αν προβλέπεται να φέρει κάποιος νερό, η απάντηση είναι ότι -Δεν έχουμε υδροφόρες , υπομονή.

Πόσο αξίζει μια αντλία για μια γεώτρηση? 2000 από ότι φαίνεται στο Διαύγεια. Μάλλον ο Δήμος κρίνει πως δεν αξίζει να κάνει αυτό το έξοδο να έχει μια αντλία σε αναμονή για ένα ολόκληρο χωριό!

Εν μέσω κορωνοιού με λίγα λόγια, χωρίς νερό για 7+ μέρες μια περιοχή η όποια έχει πεντάστερα ξενοδοχεία το καλοκαίρι, στην Ζάκυνθο του.. Αρετάκη, το 2021.

 

Ι.Κ.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.