21 Απρ 2021 (11:31)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Πυρά κατά της Π.Ι.Ν. για “κομματικές” προσλήψεις. Τι απαντά.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει προκήρυξη της Περιφέρειας για 17 προσλήψεις ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η προκήρυξη…

Ελλαδα Ζακυνθος , Φεβ 1, 2021 12:33

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει προκήρυξη της Περιφέρειας για 17 προσλήψεις ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προκήρυξη ανέβηκε στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” την Παρασκευή, 29/1 στις 14.40 με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης εγγράφων των ενδιαφερομένων την σημερινή, 1/2.

Το τριήμερο αυτό περιθώριο, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Η νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για “προκήρυξη μόνο για… μιλημένους!”

“Αδιανόητα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού.
Το τελευταίο περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Έβγαλαν προκήρυξη για πρόσληψη 17 ατόμων το απόγευμα της Παρασκευής και σήμερα έληξε! Δηλαδή όποιος ενδιαφερόταν είχε στη διάθεσή του μόνο το Σαββατοκύριακο, που όλα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ, για να υποβάλλει την αίτησή του!
Άλλη μια καραμπινάτη προσπάθεια εξυπηρέτησης ημετέρων, του λεγόμενου και κομματικού στρατού!
Μόνο όποιος είχε ειδοποιηθεί από… πριν ήταν έτοιμος να στείλει τα χαρτιά του. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο στόχος. Για να προσληφθεί κάποιος έπρεπε να έχει… προϋπηρεσία στις συγκεκριμένες θέσεις! Πιο φωτογραφική προκήρυξη… πεθαίνεις!
Κι αφού είχαν αποφασίσει να πάρουν τους ίδιους, για ποιον λόγο ανεβάζουν προκηρύξεις στο διαδίκτυο παίζοντας με την αγωνία των ανθρώπων που ψάχνουν για ένα μεροκάματο;

Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ”

Με ανάρτησή του στο facebook ο περιφερειακός σύμβουλος Ζακύνθου για την “ΑΝΑΣΑ”, Δ. Μπάστας αναφέρει:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2127793400685095&id=100003633664208

Ανώτερη πηγή της Περιφέρειας Ιονίων, επεσήμανε στο zantereport, πως η προκήρυξη και η διαδικασία είναι καθ’ όλα νομότυπη, αφού ελήφθη απόφαση και επικυρώθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, εστάλη στην Αποκεντρωμένη η οποία όταν την ενέκρινε την έστειλε στην Περιφέρεια, υπεγράφη από την κ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου και την επομένη ανέβηκε στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.

Σε ότι αφορά τις τρεις ημέρες διορία, η πηγή τονίζει πως ο νόμος προβλέπει 3 ημερολογιακές ημέρες και όχι εργάσιμες.

Επίσης υπογραμμίζει πως επί της ουσίας πρόκειται για “ανανέωση” συμβάσεων των ίδιων εργαζομένων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που σημαίνει πως είχαν ήδη τα απαιτούμενα έγγραφα και πως η διαδικασία έγινε με ταχύτατους ρυθμούς για να μην χάσουν ημερομίσθια οι συμβασιούχοι, καθώς θα έπρεπε οι συμβάσεις τους να έχουν ξεκινήσει ήδη.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και θα έχει συνέχεια.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.