19 Μαΐου 2022 (15:41)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ζακυνθινή κόντρα ΕΛΜΕ – ΔΑΚΕ για την κατάθεση βαθμολογίας 4μήνου

Κόντρα μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων των καθηγητών έχει ξεσπάσει στη Ζάκυνθο, με αφορμή την κατάθεση βαθμολογίας του Α’ τετραμήνου. Η…

Ελλαδα Ζακυνθος , 28 Ιανουαρίου, 2021 12:01

Κόντρα μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων των καθηγητών έχει ξεσπάσει στη Ζάκυνθο, με αφορμή την κατάθεση βαθμολογίας του Α’ τετραμήνου.

Η ΕΛΜΕ επιχειρεί να παράσχει κάλυψη σε όσους καθηγητές δεν θέλουν να βαθμολογήσουν τους μαθητές, παραθέτοντας το νόμο τον οποίο μπορούν να επικαλεστούν.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Tο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου με αφορμή τις πιέσεις που ασκούνται από διευθυντές σχολείων και στελέχη εκπαίδευσης για το ζήτημα της βαθμολογίας του Α΄ τετραμήνου γνωστοποιεί στους συναδέλφους ότι η άρνηση κατάθεσης βαθμολογίας μπορεί να τεκμηριωθεί με στήριξη στους εξής νόμους και Π.Δ.:

· Παράγραφοι 4 και 7 του άρθρου 103 και παράγραφοι 1 και 4 του άρθρου 122 του Ν.4610/2019

· Προεδρικό Διάταγμα 126/2016 στο άρθρο 12 παρ. 3.

Καλούμε οποιονδήποτε συνάδελφο πιεστεί από διευθυντή σχολείου ή στέλεχος εκπαίδευσης να βάλει υποχρεωτικά βαθμό, να ζητήσει να του χορηγηθεί η οδηγία εγγράφως και μόνον.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες σε περίπτωση που δ/ντης σχολείου ή στέλεχος εκπ/σης παραβιάσει τα δικαιώματα των συναδέλφων.”

Η ΔΑΚΕ από την πλευρά της επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία για πίεση σε καθηγητή να καταθέσει βαθμολογία και κατηγορεί την ΕΛΜΕ, ότι λειτουργώντας ως όργανο του ΠΑΜΕ, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ”

“Επειδή το ΠΑΜΕ μέσω της ΕΛΜΕ, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε σχέση με την κατάθεση βαθμολογίας, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία ή αναφορά από εκπαιδευτικούς στη Ζάκυνθο σε σχέση με το θέμα αυτό. Καλούμε τους συναδέλφους να πράξουν κατά συνείδηση και κατά περίπτωση.

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.