23 Ιουνίου 2021 (15:30)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σήμερα οι αποφάσεις για Γυμνάσια Λύκεια. Τι θα γίνει με κυνήγι και εστίαση

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών, για να γνωμοδοτήσει σχετικά με την χαλάρωση ή όχι των μέτρων και σε ποιους…

Ελλαδα Ζακυνθος , 22 Ιανουαρίου, 2021 09:03

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών, για να γνωμοδοτήσει σχετικά με την χαλάρωση ή όχι των μέτρων και σε ποιους τομείς ή δραστηριότητες με κυριότερο θέμα το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, το οποίο και χαρακτήρισε ως «απόλυτη προτεραιότητα» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα ανέφερε χθες πως «μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή», αλλά πρόσθεσε πως «επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, με προσεκτικό άνοιγμα σιγά-σιγά της οικονομίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε με ασφάλεια στον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

Πολύ πιθανή είναι και η απελευθέρωση της απαγόρευσης για κυνήγι και ψάρεμα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή με περιορισμένο αριθμό ατόμων και εντός των ορίων του κάθε νομού. Αργότερα -και σίγουρα όχι πριν τα μέσα Φεβρουαρίου- αναμένεται να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ εξετάζεται την ίδια περίοδο να επαναλειτουργήσουν και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Από Μάρτη η εστίαση

Στις αρχές Μαρτίου τοποθετείται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να επισημαίνει πως οι επιχειρηματίες του κλάδου «δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τον κλάδο αυτή ήταν».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.