17 Μαΐου 2022 (23:52)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ξεκινά το Σάββατο ο εμβολιασμός των άνω των 85 στην Ζάκυνθο

Ξεκινά και στην Ζάκυνθο από το Σάββατο ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών, ο οποίος θα γίνεται στο νοσοκομείο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Ιανουαρίου, 2021 17:41

Ξεκινά και στην Ζάκυνθο από το Σάββατο ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών, ο οποίος θα γίνεται στο νοσοκομείο του νησιού. Τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν ήδη παραλειφθεί, ενώ κάθε εβδομάδα θα φτάνει στο νησί και νέα παρτίδα.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, πέραν όσων το έχουν δηλώσει ήδη και θα ξεκινήσουν από το Σάββατο θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού.

Τα ραντεβού προγραμματίζονται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση (περισσότερα από 50.000 άτομα άνω των 85 ετών) λαμβάνουν από χθες το απόγευμα ένα μήνυμα στο κινητό τους από το 13034 με έναν κωδικό. Εντός 72 ωρών πρέπει να απαντήσουν στο 13034 γράφοντας τον κωδικό που έχουν λάβει. Οι υπόλοιποι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού μέσω φαρμακείου, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (μέσω των ΚΕΠ μπορεί να προγραμματιστεί το ραντεβού και από τρίτο άτομο για λογαριασμό του δικαιούχου με την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης), με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στην πλατφόρμα, ο ενδιαφερόμενος ελέγχει εάν ανήκει στην κατηγορία που εμβολιάζεται την τρέχουσα περίοδο και επιλέγει το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού, με τη χρήση των κωδικών Taxis και του ΑΜΚΑ. Θα λάβει έναν κωδικό (QR code) με τον οποίο θα μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο. Θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του ραντεβού μία μόνο φορά και έως 72 ώρες πριν από το ραντεβού. Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που δεν εμφανίζεται στο σύστημα, αν και ανήκει στις ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν την τρέχουσα περίοδο, να υποβάλει αίτηση εξέτασης των στοιχείων του. Σε αυτή τη φάση δεν προβλέπεται κατ’ οίκον εμβολιασμός για τα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.