23 Ιουνίου 2021 (14:26)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δήμος Ζακύνθου: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για ενίσχυση των πληγέντων από τον “Ιανό”

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας  οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για την αποκατάσταση των ζημιών οικοσκευής και μικρής κλίμακας επισκευές των κύριων…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Ιανουαρίου, 2021 14:57

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας  οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για την αποκατάσταση των ζημιών οικοσκευής και μικρής κλίμακας επισκευές των κύριων κατοικιών που επλήγησαν από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» κατά την 18η και 19η Σεπτεμβρίου 2020, από την αρμόδια επιτροπή του, ανακοίνωσε σήμερα 4 μήνες μετά, ο Δήμος Ζακύνθου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου:

“Μετά την προετοιμασία από την επιτροπή του σχετικού φακέλου με το σύνολο των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων του δήμαρχου κ. Ν. Αρετάκη, για τη χορήγηση των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους πολίτες, υποβλήθηκε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για επιχορήγηση του Δήμου Ζακύνθου με το ποσόν 1.079.744 € προκειμένου να αποδοθούν σε 454 νοικοκυριά της Ζακύνθου οι αναλογούσες οικονομικές ενισχύσεις.

Για το ζήτημα αυτό θα παραχωρηθεί από το Δήμαρχο Ζακύνθου και τον Υπεύθυνο – Συντονιστή της αρμόδιας Επιτροπής, συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.”

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ζακύνθου έχει ήδη λάβει 1.500.000 εκ. ευρώ για τις ζημιές από τον “Ιανό”, 1 εκ. για τους δρόμους και 500.000 για άλλες, μεταξύ αυτών και το νεκροταφείο, με το σύνολο, σχεδόν, του ποσού να παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.