17 Μαΐου 2022 (23:32)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Επίθεση Αρετάκη στο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης για το νέο θέατρο

Προσωπικά εναντίον του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Κ. Πέττα, αλλά και των υπολοίπων μελών του με αφορμή την ανακοίνωση για…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Ιανουαρίου, 2021 12:18

Προσωπικά εναντίον του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Κ. Πέττα, αλλά και των υπολοίπων μελών του με αφορμή την ανακοίνωση για τον περιβάλλοντα χώρο του νέου επιτίθεται με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ζακύνθου.

Στην ανακοίνωση που τιτλοφορείται “Το νέο θέατρο και οι σκόπιμες δηλώσεις του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου”, ο κ. Αρετάκης κατηγορεί για παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων για αντιπολιτευτικούς λόγους τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου.

Δείτε την ανακοίνωση του Δημάρχου:

“Το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης και ο Πρόεδρος του έκαναν δημόσιες δηλώσεις δια την κατασκευή του γειτνιάζοντος με το θέατρο δρόμου.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν σκοπό την παραπληροφόρηση και έγιναν χωρίς να ζητηθεί ενημέρωση από τους αρμόδιους μηχανικούς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Είναι συνηθισμένη τακτική (αντιπολιτευτικής πολιτικής) κατευθυνόμενου στόχου με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων ενώ δεν έχει καμία σχέση η κατασκευή με την εξοικονόμηση πόρων διότι πρόκειται δια πολύ μικρές διαφοροποιήσεις του κόστους στις διάφορες επιλογές του τρόπου κατασκευής. Αρχικά προεβλέπετο η κατασκευή να γίνει από κυβόλιθους.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι πεζόδρομος θα είναι μονόδρομος που θα εξυπηρετεί την συντήρηση αλλά και τον εκάστοτε απαραίτητο εξοπλισμό του θεάτρου με την απαραίτητη διακίνηση οχημάτων. Οι κυβόλιθοι χρησιμοποιούνται κυρίως σε πεζόδρομους ή σε πεζοδρόμια και συνήθως πρασινίζουν λόγω του χορταριασμού των αρμών όπως στην Πάτρα, τα πεζοδρόμια της Γούναρη, ο δρόμος Ρήγα Φεραίου κ.λ.π. λόγω του φαινομένου αυτού έχουν μια αντιαισθητική παρουσία.

Πέραν τούτων οι αρμοί των κυβόλιθων λόγω της βροχής βαθαίνουν με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι γυναίκες με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια όπως συμβαίνει στην περιοχή πέριξ του ΟΤΕ.

Όπως και στους κυβόλιθους έτσι και στο σταμπωτό υπάρχει η καλή ποιότης  και η προχειρότης.

Επελέγη να γίνει εδώ ένα καλό σταμπωτό διάταξης κυβόλιθων με τους απαραίτητους μόνο αρμούς διαστολής, το οποίο θεωρούμε ότι από λειτουργικής αλλά και αισθητικής άποψης είναι προτιμότερο, με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής του Δήμου.

Στην περιοχή των Καμινίων η επέμβαση θα ολοκληρώσει κατασκευή σταμπωτού δαπέδου επομένως η επιλογή είναι μονόδρομος.

Εάν πραγματικά έχει γίνει κακοτεχνία στο σταμπωτό δάπεδο του Μουσικού Σχολείου τότε θα έπρεπε να είχε γίνει σχετική καταγγελία στην Τεχνική Υπηρεσία με κοινοποίηση στον Δήμαρχο για να επέμβουμε άμεσα, όπως θα ενεργήσουμε τώρα.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου

 

Νικήτας Αρετάκης”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.