17 Μαΐου 2022 (06:52)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η σύμβαση της Π.Ι.Ν. για την διαχείριση αποβλήτων στην Ζάκυνθο

Εγκρίθηκε σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή του έργου “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Ζακύνθου” που αφορά…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Ιανουαρίου, 2021 20:09

Εγκρίθηκε σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή του έργου “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Ζακύνθου” που αφορά στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και του χώρου της υγειονομικής ταφής, και το οποίο μετά από χρόνια θα επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Επίσης εγκρίθηκε από τον περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων, η δημοπράτηση του έργου “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς”, αλλάζοντας σελίδα στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας, ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων είναι ο πρώτος φορέας στην χώρα μας που δημοπρατεί ένα τεχνικά εξελισσόμενο έργο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, στο οποίο δύναται να συμπεριληφθούν νέες τεχνολογίες στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, το έργο της Κεφαλονιάς είναι το πρώτο δημοπρατούμενο έργο, το οποίο ακολουθεί τα νέα πρότυπα τεύχη του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και περιλαμβάνει, στην αξιολόγηση των προσφορών, τη δυνατότητα προσαρμογής στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Μέσω εξασφαλισμένης “προαίρεσης” δηλ με την δυνατότητα συμπληρωματικής χρηματοδότησης προβλέπεται η δυνατότητα αναβάθμισης της μελέτης επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) με ενσωμάτωση συστήματος παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου (RDF/SRF) ώστε τα παραγόμενα υλικά & προϊόντα να είναι εκτός από Ανακυκλώσιμα Υλικά, Compost από την κομποστοποίηση του Προδιαλεγμένου Οργανικού και η παραγωγή σε Δευτερογενές καύσιμο.

Η Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου δήλωσε με μεγάλη ικανοποίηση: “Γυρίζει η σελίδα στα Ιόνια Νησιά. Αξιοποιείται η εργασία των Δημοτικών Αρχών και των Συνδέσμων Διαχείρισης που έχει γίνει μέχρι σήμερα και με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα ο νέος ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων οδηγεί την διαχείριση των aπορριμμάτων σε μια νέα εποχή προς όφελος της ποιότητας ζωής και των προοπτικών στα νησιά”.

 

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.