18 Μαΐου 2022 (00:16)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Click away” και “click inside” από την Δευτέρα, αν πουν ναι οι λοιμωξιολόγοι

Πολύ πιθανή φαίνεται πως είναι η επιστροφή στην λειτουργία των καταστημάτων, έστω και με την μέθοδο του click away και…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Ιανουαρίου, 2021 11:22

Πολύ πιθανή φαίνεται πως είναι η επιστροφή στην λειτουργία των καταστημάτων, έστω και με την μέθοδο του click away και click inside, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει πως αυτός είναι ο σχεδιασμός της. Προϋπόθεση, όμως, πάντα είναι να ανάψει το πράσινο φως η επιτροπή των ειδικών.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης, να σχεδιάζουν το πλαίσιο για την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Το σχέδιο αρχικά θα αφορά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας με την μέθοδο του click inside (ραντεβού εντός) αλλά και όλων των υπόλοιπων καταστημάτων που λειτουργούσαν με τη μέθοδο του click away (παράδοση εκτός) την περίοδο των εορτών.

Επιπλέον το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς προβλέπει και το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Πάντως την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία και θα έχει τον τελευταίο λόγο, εμφανίζονται επιφυλακτικά και θεωρούν ότι με βάση τα δεδομένα που θα αξιολογούνται εβδομάδα-εβδομάδα, θα λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις και ότι το πρωταρχικό κριτήριό τους είναι η διαφύλαξη της δημοσία υγείας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εξήγησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «το σχέδιο μας που θα διευκολύνει και τους ειδικούς, αλλά και την αγορά να πάρει ξανά μπροστά, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παράδοση εκτός (click away), όπως ίσχυε πριν τις γιορτές. Kαι η ένδυση, η υπόδηση και η χρυσοχοΐα να λειτουργήσει με ραντεβού και αγορά μέσα από το κατάστημα, καθώς με το click away ο τζίρος σε αυτούς τους κλάδους ήταν μικρός».

Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί αύριο η μεθαύριο σημειώνοντας ότι «η οικονομία χρειάζεται να αναπνεύσει και η αγορά εκπέμπει SOS».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.