06 Δεκεμβρίου 2021 (13:09)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αυτοψία Συμβουλίου Πόλης στο νεκροταφείο: “Η ύβρις δεν μπορεί να συνεχιστεί” (Φωτό)

Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και 4 μήνες το νεκροταφείο Ζακύνθου στηλιτεύουν τα μέλη του Συμβουλίου Πόλης τα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Ιανουαρίου, 2021 13:44

Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και 4 μήνες το νεκροταφείο Ζακύνθου στηλιτεύουν τα μέλη του Συμβουλίου Πόλης τα οποία έκαναν σήμερα αυτοψία στον χώρο.

Όπως καταγγέλουν η διέλευση σε πολλά σημεία του κοιμητηρίου παραμένει αδύνατη, οι τράφοι είναι ακόμα βουλωμένοι, δέντρα που κατέρρευσαν από τον “Ιανό” παραμένουν αμάζευτα και μνημεία της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ζακύνθου συνεχίζουν να τελούν υπό κατάρρευση.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πόλης, Κων/νος Πέττας, είναι αποδεικτικές της εγκατάλειψης του νεκροταφείου και της απόλυτης αδιαφορίας της δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Πόλης είναι η εξής:

“Σήμερα 09/01/2021 αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Πόλης έκανε αυτοψία στον χώρο του 1ου νεκροταφείο Ζακύνθου που είχε πληγεί από την κακοκαιρία του Ιανού εδώ και 145 μέρες.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον χώρο τότε τον είχε επισκεφθεί και ο Υπουργός πολιτικής προστασίας κ.Χαρδαλιάς συνοδεία όλων των θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων του νησιού .
Αυτή η εικόνα ήταν και η βασική αιτία για να κυριχτει το νησί μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σαν αποτέλεσμα να λάβει όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που απορρέουν από αυτήν ,όπως την οικονομική στήριξη ιδιωτών και Υπηρεσιών του Δήμου μας με συγκεκριμένα κονδύλια για επισκευές κτλ.

Όλα αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά,αυτό που δεν είναι γνωστό όπως αποδεικνύεται και από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι ότι η κατάσταση παραμένει σε αυτήν την θλιβερή και ντροπιαστική εικόνα για την ανθρώπινη υπόσταση μας καθώς οι υποδομές έχουν υποστεί ανεπαρνόρθωτες ζημιές και ενέργειες προς αποκατάσταση τους εκκρεμούν.
Κηδείες κατόπιν ραντεβού και με ευθύνη των εργαζομένων είναι η καθημερινότητα στο νεκροταφείο.
Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις ,τουαλέτες (δεν υπάρχουν),τράφοι βουλωμένοι,τοιχία γκρεμισμένα,σημεία αναφοράς της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς υπο κατάρρευση ,ιδιωτικοί τάφοι στον αέρα και πολλοί από αυτούς κλεισμένοι πρόχειρα με κόντρα πλακέ,η διέλευση παραμένει επικίνδυνη και απροσπέλαστη σε πολλά σημεία.
Οι συμπολίτες μας πληρώνουν κάθε χρόνο τέλη ανταποδοτικά για το 1ο Νεκροταφείο Υπάρχουν πάνω από 200 τάφοι που έχουν υποστεί ζημιές .Το Τοπικό Συμβούλιο έχει κάνει εισήγηση το κόστος των ζημιών αυτών να το επωμιστεί ο Δήμος. Ακόμα απάντηση δεν έχουμε πάρει.
Οι τάφοι των προγόνων μας απαιτούν την άμεση προσοχή και κινητοποίηση όλων των αρμοδίων ,η ύβρις προς αυτούς δεν μπορεί να συνεχιστεί Το Τοπικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δωθούν λύσεις και άμεσα.”

Η πραγματικότητα έρχεται για μία ακόμη φορά να διαψεύσει και να εκθέσει τα ψεύδη της δημοτικής αρχής και των φερεφώνων της, που συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πολίτες της Ζακύνθου.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.