17 Μαΐου 2022 (23:44)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Πράσινα” τα Επτάνησα στο νέο επικαιροποιημένο χάρτη του ECDC

“Πράσινα” παραμένουν τα επτάνησα, μαζί με ελάχιστες άλλες περιοχές στην Ευρώπη στην τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου…

Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Ιανουαρίου, 2021 15:40

“Πράσινα” παραμένουν τα επτάνησα, μαζί με ελάχιστες άλλες περιοχές στην Ευρώπη στην τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Tα νέα στοιχεία του ECDC για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι η Ελλάδα σταδιακά μπαίνει σε μια πιο ασφαλή τροχιά και πως το τελευταίο πακέτο μέτρων αρχίζει να αποδίδει.

Ο νέος χάρτης -χθεσινός-  του ECDC

Όπως φαίνεται στον χάρτη, σχεδόν το σύνολο της Ελλάδας, έχει «περάσει» στο πορτοκαλί χρώμα (25-150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι κόκκινου που ήταν πριν.

 

Στο «πράσινο» συγκαταλέγονται τα Επτάνησα, η Ήπειρος, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Στον τελευταίο χάρτη θετικότητας που δημοσιεύθηκε χθες, η Ελλάδα βρίσκεται στο πράσινο χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι έπεσε κάτω από το όριο του 4% στη θετικότητα των τεστ κοροναϊού που διενεργούνται.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.