18 Μαΐου 2022 (00:57)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Βίντεο της Περιφέρειας για το επετειακό έτος 2021

Από την πρωτεύουσα των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, έγινε η έναρξη των εορτασμών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την επέτειο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 4 Ιανουαρίου, 2021 14:21

Από την πρωτεύουσα των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, έγινε η έναρξη των εορτασμών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, καθώς ανήμερα την Πρωτοχρονιά, έγινε η διαδικτυακή μετάδοση της χαρτογραφικής προβολής με την in situ performance.

Στη διήμερη διαδικτυακή εκδήλωση έγινε η πρώτη μετάδοση (premiere) της χαρτογραφικής προβολής που πραγματοποιήθηκε στην Παναγία των Ξένων στην Κέρκυρα, ειδικά για την έλευση του επετειακού έτους 2021. Το έργο “Ήχος και Φως 1821 – 2021”, που αξιοποιεί ιδανικά τις πλέον σύγχρονες οπτικοακουστικές τεχνολογίες για να αποτυπώσει με έναν πρωτοποριακό τρόπο το μήνυμα της επετείου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις:

Σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναφέρεται:

“Την έναρξη του επετειακού έτους 2021 (200 χρόνια από το ιστορικό 1821) τίμησε, πρώτη σε ολόκληρη την χώρα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με εξαιρετική απήχηση και πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η χαρτογραφική παράσταση, με θέμα την Μεγάλη Ιδέα της Ελευθερίας και τους Επτανήσιους πρωταγωνιστές, Ι. Καποδίστρια και Δ. Σολωμό, δημιουργήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας), έγινε στην Κέρκυρα στην επιφάνεια του ιερού ναού της Παναγίας των Ξένων και προβλήθηκε σε τοπικά, περιφερειακά και πανελλήνια μέσα ενημέρωσης με εξαιρετικές κριτικές.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ζήτησε να προβληθεί και από την δίκη της πλατφόρμα, ενώ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επεξεργάζεται την δυνατότητα να υλοποιηθεί η παράσταση σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, η εγγραφή της χαρτογραφικής παράστασης θα προβληθεί και στους συλλόγους Αποδήμων Επτανησίων, όπως και άλλων περιοχών.

«Η παρουσία των Ιονίων Νήσων θα είναι σημαντική καθ’ όλη την διάρκεια των εορτασμών, όπως αξίζει στο ένδοξο παρελθόν τους και στην δυναμική τους για ένα καλύτερο μέλλον», δηλώνει η Περιφερειάρχης.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.