18 Ιανουαρίου 2022 (03:17)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Πηδάνε τις μάντρες για να μπουν στο νεκροταφείο Ζακύνθου! 4 μήνες το κρατά κλειστό ο Δήμος.

Εικόνες ντροπής σαν αυτή που δημοσιεύει αποκλειστικά το zantereport, εκτυλίσσονται στο νεκροταφείο Ζακύνθου που παραμένει κλειστό εδώ και 4 μήνες…

Ελλαδα Ζακυνθος , 27 Δεκεμβρίου, 2020 12:33

Εικόνες ντροπής σαν αυτή που δημοσιεύει αποκλειστικά το zantereport, εκτυλίσσονται στο νεκροταφείο Ζακύνθου που παραμένει κλειστό εδώ και 4 μήνες και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο και τις ημέρες που ο “Ιανός” χτύπησε το νησί.

Κάτοικοι του νησιού, αγανακτισμένοι από την αναλγησία της Δημοτικής αρχής, κουβαλάνε σκάλες, προκειμένου να σκαρφαλώσουν τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου και να καταφέρουν να επισκεφθούν και να φροντίσουν τους τάφους των δικών τους!

4 μήνες έχουν περάσει από τις πομπώδεις “δεσμεύσεις” του Δημάρχου και των αντιδημάρχων του, ότι το κοιμητήριο θα “ανοίξει άμεσα”, το οποίο ανοίγει μόνο για κηδείες, ακόμα. Την τελευταία εβδομάδα άνοιξε και κάποιες μέρες από τις 8.30 μέχρι τις 12.00 και όποιος πρόλαβε, πρόλαβε…

4 μήνες τώρα – και μετά τα τραγελαφικά παζάρια του Δημάρχου με εργολάβους για το ποιος θα πάρει την ξυλεία από τα πεσμένα δέντρα – οι Ζακυνθινοί δεν μπορούν να ανάψουν τα καντήλια στους τάφους ή να φροντίσουν τα μνήματα, κάποια από τα οποία παραμένουν σπασμένα από τον Σεπτέμβριο.

4 μήνες και τα συνεργεία, δεν έχουν καταφέρει να αποσύρουν τα πεσμένα δέντρα, προφανώς όχι με δική τους ευθύνη.

Παρά την κατακραυγή, οι της δημοτικής αρχής αδιαφορούν παντελώς και ψελίζουν κάτι αστείες δικαιολογίες, όπως για παράνομη λειτουργία και αδειοδότηση του κυλικείου… Λες και αυτό είναι λόγος για να απαγορευτεί στους πολίτες να επισκεφθούν τα μνήματα των συγγενών τους.

4 μήνες και κανείς από την δημοτική αρχή και κυρίως ο Δήμαρχος, δεν έχει το σθένος να ζητήσει μία συγγνώμη για την απαράδεκτη καθυστέρηση, για το λουκέτο στο νεκροταφείο και για την ταλαιπωρία στην οποία βάζει τους Ζακυνθινούς.

Αλήθεια, τα χρήματα που πήρε ο Δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών από τον “Ιανό”, μέρος των οποίων θα πήγαινε σύμφωνα με τον κ. Αρετάκη, για την… “άμεση αποκατάσταση” του νεκροταφείου, που ακριβώς έχουν δαπανηθεί;

 

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.