01 Αυγούστου 2021 (09:47)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Συνάντηση αντιδημάρχου Τουρισμού με τον Βούλγαρο πρέσβη

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του με τον πρέσβη της Βουλγαρίας, εξέδωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Α. Μαρίνος, στην οποία επισημαίνει:…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Δεκεμβρίου, 2020 09:50

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του με τον πρέσβη της Βουλγαρίας, εξέδωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Α. Μαρίνος, στην οποία επισημαίνει:

“Ο κύριος πρέσβης με δέχθηκε στο γραφείο του και κατά τη συνάντηση, σημειώθηκαν εκατέρωθεν οι στενές σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, οι οποίες συμπληρώνουν 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.
Εξέφρασα τις  ευχαριστίες μου  για τη σταθερή στήριξη της Βουλγαρίας όσον αφορά στο τουρκικό  πρόβλημα και τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Του εξέφρασα επίσης την απογοήτευση μου  για τη φραστική μόνο αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Ο Βούλγαρος Πρέσβης επαναβεβαίωσε τις ξεκάθαρες, όπως είπε, θέσεις αρχών της χώρας του υπέρ της Ελλάδας και κατά των κινήσεων της τουρκίας και σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και τον οικονομικό και κοινωνικό της αντίκτυπο και υπογραμμίστηκε η σημασία περαιτέρω συνεργασίας και συντονισμού στο ευρωπαϊκό πλαίσιο προς αντιμετώπισή της. Δεν παρέλειψα να αναφερθώ και στον τουρισμό όπου η Ελλάδα δεν φιλοξενεί αρκετούς Βούλγαρους τουρίστες. Ο κύριος πρέσβης είναι ενήμερος για τον τουρισμό που δέχεται η Ελλάδα από τη Βουλγαρία και θεωρεί ότι είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επέμβει και η Ζάκυνθος αλλά και όλη η Ελλάδα θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να φιλοξενεί χιλιάδες Βούλγαρους τουρίστες οι οποίοι θα μπορούν να έρχονται στην χώρα μας είτε με λεωφορεία είτε και με αεροπλάνα. Όπως μου επισήμανε λύσεις υπάρχουν επιθυμία υπάρχει και όλα θα πραγματοποιηθούν.
Τον ευχαριστώ από καρδιάς για τη άριστη φιλοξενία του και αναμένω σύντομα εκ νέου συνάντηση μας.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.