07 Δεκεμβρίου 2021 (20:27)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Οργισμένη απάντηση Ακτύπη σε “πολιτικούς απατεώνες” που “διαλαλούν ψεύδη” για το νοσοκομείο

Απάντηση σε αναρτήσεις και δηλώσεις συνδικαλιστών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες επιχειρούν να παρουσιάσουν μια εικόνα διάλυσης του…

Ελλαδα Ζακυνθος , 19 Δεκεμβρίου, 2020 19:23

Απάντηση σε αναρτήσεις και δηλώσεις συνδικαλιστών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες επιχειρούν να παρουσιάσουν μια εικόνα διάλυσης του νοσοκομείου Ζακύνθου, έδωσε με ανακοίνωσή του ο Διονύσης Ακτύπης. Ο βουλευτής απαντά σε όλες τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς τους κάνοντας λόγο για “παντελώς ψευδείς και εγκληματικά ανακριβείς δημόσιες αναρτήσεις”, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα πολιτικούς απατεώνες.

Η ανάρτηση του βουλευτή:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας
Με αφορμή τις παντελώς ψευδείς και εγκληματικά ανακριβείς δημόσιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τη στελέχωση των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εξής,
Εκείνο το οποίο αγνοούν επιδεικτικά οι διάφοροι πολιτικοί απατεώνες που σπεύδουν να διαλαλήσουν πως η παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας είναι υποστελεχωμένη, είναι πως τη στιγμή αυτή στην παθολογική κλινική του ΓΝΖ εντάσσονται συνολικά δέκα ιατροί. Συγκεκριμένα, στο δυναμικό της παθολογικής του νοσοκομείου μας εντάσσονται ο κύριος Παπακωνσταντίνου, ο κύριος Κούτσης, η κυρία Δρίνη, η κυρία Σπίνου, μία ακόμη παθολόγος ιατρός, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται στο νοσοκομείο μας, καθώς και (5) πέντε ακόμα ειδικευόμενοι ιατροί.
Είναι, όμως, λογικό να καταφεύγουν ορισμένοι σε ψεύδη και να διατείνονται πως επί Σύριζα η παθολογική ήταν καλύτερα στελεχωμένη. Είναι λογικό γιατί τους ενοχλεί που μετά από χρόνια απραγίας άνοιξε η ΜΕΘ και ο εντατικολόγος κύριος Αγαλιώτης, τον οποίο η προηγούμενη Διοίκηση είχε εντάξει στην παθολογική, εντάσσεται πλέον στο δυναμικό της ΜΕΘ, ενώ την ίδια στιγμή δρομολογούνται επιτυχώς όλες οι απαραίτητες ενέργειες και στελεχώνεται επαρκώς και η παθολογική κλινική.
Είναι πράγματι αδιανόητο το θράσος ορισμένων οι οποίοι χωρίς καμία ηθική αναστολή δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ψεύδη και ανακρίβειες διασπείροντας πανικό σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ήδη υπό τρομακτικά μεγάλη πίεση.
Αυτοί είναι, όμως, οι οπαδοί και ακόλουθοι τις απελθούσας κυβέρνησης, η οποία παρέλαβε το ΓΝΖ με 28 οργανικά κενά και το παρέδωσε με 31. Μιας κυβέρνησης η οποία επί 4.5 χρόνια ενέπαιζε κατάμουτρα τους Ζακυνθινούς ότι δήθεν άνοιγε τη ΜΕΘ. Μιας Κυβέρνησης που άφησε την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου μας ρημαγμένη, που ανάγκασε σε παραίτηση 16 ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, τη στιγμή που οι διορισμοί επί Σύριζα δεν ξεπέρασαν τους 12. Και τέλος μιας Κυβέρνησης που άφησε το ΓΝΖ χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την κάλυψη των αναγκών του.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου μέσα σε μερικούς μήνες διαθέτει πλέον ΜΕΘ, στελεχώνεται με 90 άτομα νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, αναβαθμίζεται ενεργειακά με κόστος 850 χιλιάδες ευρώ (ΕΣΠΑ). Ακόμα, διασφαλίσαμε το «άγονο» προκειμένου να δώσουμε ισχυρά κίνητρα για να προσελκύσουμε νέο ιατρικό προσωπικό.
Παράλληλα, προχωράμε στην αλλαγή όλων των μηχανημάτων της μονάδας τεχνητού νεφρού, ενώ υλοποιούμε την ψηφιοποίηση ολόκληρου του ακτινολογικού τμήματος.
Όσον αφορά δε στις μηνύσεις στις οποίες αναφέρεται συγκεκριμένος κύριος και πρώην μέλος της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, η μόνη μήνυση η οποία θα έχει σοβαρή βάση και λόγο να ασκηθεί, είναι η μήνυση κατά αυτού του ιδίου για τα ψεύδη, τις ανακρίβειες και τον πανικό που διασπείρει.
Κλείνοντας, με βάση όλα τα ανωτέρω μια φράση μόνον ταιριάζει να ειπωθεί, «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΙ».”

Την οργισμένη ανακοίνωση του βουλευτή προκάλεσαν αναρτήσεις στα social που έκαναν λόγο για υπολειτουργία του νοσοκομείου, όπως αυτή του δικηγόρου και πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθέριου Γιαννάτου, στην οποία αναφέρει:

“SOS: Η Παθολογική Κλινική του ΓΝΖ, δηλ. η ραχοκοκαλιά του νοσοκομείου, λειτουργεί με μόλις 2 παθολογους (5 είναι οι οργανικές θέσεις), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για τις 11 κλίνες Covid !! Φυσικά τακτικά εξωτερικά ιατρεία δεν γίνονται. Τα περισσοτερα βράδια από τις 21:00 έως τις 09:00 το πρωι δεν υπάρχουν παθολογοι στο νοσοκομείο!! Τους καλουν τηλεφωνικά οι ειδικευόμενοι, και εάν προλαβουν, προλαβαν.. Η ηγεσία του Ι.Σ.Ζ. έχει παθει αφωνια? Κανένα σόου στην Αντιπεριφερεια παιδια ? Καμιά παρασταση ή καταγγελία στην κ. Εισαγγελέα? Καμιά μήνυση κατά παντος υπευθευνου ? Οπως στο παρελθον ρε παιδια.Που είναι οι καλές εποχές, που για ψηλου πηδημα σας έβλεπα στα σκαλοπάτια της Εισαγγελίας? Ο κόσμος σας κρίνει, αλλά και η δικαιοσύνη εν καιρώ…”

Η ανάρτηση του κ. Ακτύπη αφορούσε και στην ΕΝΙΖ, η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για “πολύ σοβαρό πια πρόβλημα της έλλειψης γιατρών σε όλα σχεδόν  τα τμήματα  του νοσοκομείου”:

“Η σοβαρή  υποστελέχωση  σε γιατρούς  τόσο του Χειρουργικού όσο και του Παθολογικού τομέα  με   α) τις  συνταξιοδοτήσεις  και αποχωρήσεις πάνω από 15 συναδέλφων  μας τα τελευταία χρόνια  β)  τη σχεδόν μηδενική αναπλήρωση τους τα μνημονιακά χρόνια και  γ) τις -με το σταγονόμετρο-   προκηρύξεις θέσεων επιμελητών  (που όμως  συνήθως καταλήγουν άγονες  ελλείψει  ενδιαφερομένων  γιατρών) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τραγική υποβάθμιση του επίπεδου παροχής υπηρεσιών,  μια κατάσταση  που προς το παρόν  «μπαλώνεται»  όπως – όπως  κυρίως λόγω  της σημαντικής περιστολής των λειτουργιών του ΓΝΖ,  λόγω πανδημίας”.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.