26 Μαΐου 2022 (13:59)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Λίγη ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων δεν βλάπτει… Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Μπαίνουμε για τα καλά στην περίοδο των εορτών και όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Δεν…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 12 Δεκεμβρίου, 2020 13:38

Μπαίνουμε για τα καλά στην περίοδο των εορτών και όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Δεν γίνεται αλλιώς αν θέλουμε να προφυλάξουμε την ηγεσία μας και των συνανθρώπων μας.

Τώρα όλο αυτό περνάει μέσα από μια παρατεταμένη περίοδο περιορισμών και οικονομικών προβλημάτων για τους περισσότερους. Η κόπωση είναι δεδομένη και η γκρίνια στο στόμα όλων και δικαιολογημένα. Χρειάζεται όμως υπομονή, γιατί η κατάσταση αυτή όπως φαίνεται θα κρατήσει ακόμη κάποιους μήνες.

Και τα εμβόλια μπορεί να φέρνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα, αλλά τα αποτελέσματα ούτε απολύτως βέβαια είναι και στην καλύτερη περίπτωση ο εμβολιασμός των περισσότερων, απαιτεί χρόνο.

Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις και επιβάλει μέτρα περιορισμού και απαγορεύσεις. Σωστά πράττει. Όμως το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικό αλλά υγειονομικό. Επομένως και η εφαρμογή των μέτρων απαιτεί ευελιξία και ανθρωπιά, ειδικά αυτή την περίοδο των εορτών.

Δεν εννοώ χαλάρωση, ούτε ανυπαρξία ελέγχων, ούτε μη τιμωρία αυτών που δεν καταλαβαίνουν και δυστυχώς δεν είναι λίγοι.

Όμως άλλο αυτό και άλλο η επιλεκτική, εμπαθής και στοχευμένη επιβολή προστίμων ή το βγαίνω έξω να γράψω δυο τρεις για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με την υπηρεσία και όποιον πάρει ο χάρος. Αυτά τα ξέρουμε και φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

 

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.