21 Απρ 2021 (00:48)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Α.Γεωργιάδης: Εάν γίνει συνωστισμός θα κόψουμε και το click away

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν παρουσιαστούν εικόνες συνωστισμού έξω από τα καταστήματα που θα λειτουργούν με την διαδικασία του click away,…

Ελλαδα Ζακυνθος , Δεκ 12, 2020 14:15

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν παρουσιαστούν εικόνες συνωστισμού έξω από τα καταστήματα που θα λειτουργούν με την διαδικασία του click away, η κυβέρνηση θα την σταματήσει, έστειλε΄ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ήταν: “εάν γίνει συνωστισμός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την διαδικασία”. Η δήλωση προφανώς και δεν αφορούσε μόνο στην Ερμού, αλλά σε όλες τις χώρας, ωστόσο το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί να πληρώσουν όλες οι υπόλοιπες αγορές τον όποιο συνωστισμό μπορεί να υπάρξει σε κάποια άλλη, πολλώ δε μάλλον στην κεντρική αγορά της Αθήνας, την Ερμού.

«Δεν υποκρίνομαι ότι το click away θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών» διευκρίνισε ο υπουργός. «Ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα» επανέλαβε. «Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν και μετά» αποσαφήνισε για τις μετακινήσεις. «Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές» διεμήνυσε εκ νέου ο υπουργός.

Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός» τόνισε ακόμα.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.