19 Μαΐου 2022 (13:54)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Νέο “άδειασμα” του Δημάρχου από τον Δ. Ακτύπη.

Τα ψεύδη του Δημάρχου, αυτή τη φορά για το δήθεν κώλυμα ένταξης του έργου του αποχετευτικού δικτύου στο πρόγραμμα “Α….

Ελλαδα Ζακυνθος , 10 Δεκεμβρίου, 2020 11:05

Τα ψεύδη του Δημάρχου, αυτή τη φορά για το δήθεν κώλυμα ένταξης του έργου του αποχετευτικού δικτύου στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, αποδόμησε ο βουλευτής Ζακύνθου, Δ. Ακτύπης, με ανάρτησή του στην οποία επισημαίνει:

“Αναφορικά με το περιεχόμενο ανάρτησης του Δημάρχου Ζακύνθου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας έγινε εκτενής αναφορά στους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Ζακύνθου κωλύεται να προχωρήσει σε αίτημα ένταξης του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της Ζακύνθου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, θα ήθελα να τονίσω τα εξής,

Με έκπληξη ενημερώθηκα σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης του κυρίου Αρετάκη. Ο κύριος Αρετάκης οφείλει να είναι πιο προσεκτικός όταν εμπλέκει στις ανακοινώσεις του φορείς όπως είναι το Υπουργείο Εσωτερικών. Οφείλω, λοιπόν, να τονίσω πως μετά επικοινωνία, που είχα ο ίδιος με το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Θ. Λιβάνιου, καθώς και με το γραφείο της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου κυρία Ι. Πρίφτη ενημερώθηκα πως ο Δήμος Ζακύνθου δεν έχει κανένα απολύτως κώλυμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην πρόσκληση ΑΤ02 με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων».

Θα πρέπει, επίσης, να υπογραμμιστεί πως αναφορικά με το έργο αυτό στο Δήμο Ζακύνθου υπάρχει ήδη μελέτη την οποία εκπόνησε, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος, η ΔΕΥΑ Ζακύνθου. Βεβαίως, η μελέτη αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αφού περιήλθε στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης, η οποία «παραδόξως» άλλαξε γραμμή πλεύσης. Ωστόσο, τώρα, η μελέτη αυτή μπορεί κάλλιστα να επικαιροποιηθεί και να αξιοποιηθεί, προκειμένου ο Δήμος να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και να αποφύγει περιττά έξοδα.

Άλλωστε, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Ζάκυνθο. Πιστεύω δε σθεναρά πως ο Δήμος Ζακύνθου οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το έργο αυτό να ενταχθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» μέσω του οποίου θα εξασφαλισθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, έτσι ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση του εν λόγω έργου.”

Ο βουλευτής εκθέτει ακόμα περισσότερο τονΔήμαρχο, αναρτώντας την σχετική απάντηση από το υπ. Εσωτερικών.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.