26 Μαΐου 2022 (14:59)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Ναυάγιο” για κάποιους η απόφαση δημιουργίας του Φορέα Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης

Μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης του νομοσχεδίου από το Υπουργείο τουρισμού όλοι γνώριζαν για τις προθέσεις της πολιτείας για την…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 10 Δεκεμβρίου, 2020 12:04

Μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης του νομοσχεδίου από το Υπουργείο τουρισμού όλοι γνώριζαν για τις προθέσεις της πολιτείας για την ίδρυση του φορέα, όπως και όλοι οι τοπικοί φορείς, παράγοντες, αυτοδιοίκηση, μνημόνευαν και πρότειναν στα ΜΜΕ, στα Δημοτικά Συμβούλια, στα Περιφερειακά Συμβούλια, στις επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία.

Όλοι μα όλοι, συμφωνούσαν στον Φορέα Διαχείρισης ως το μοναδικό μέσον ώστε να ξεπεραστούν οι διαφωνίες, τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το μέχρι σήμερα αποκλεισμένο πρόσβασης παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο, με ασφάλεια και με τον τρόπο που πραγματικά αξίζει, σύμφωνα με την επισκεψιμότητα και την αναγνωρισιμότητά του.

Όλοι αυτοί οι γνήσιοι Ζακυνθινοί που αγαπούν το νησί τους και θέλουν να πάει μπροστά αυτός ο καταραμένος τόπος ενώ μνημόνευαν, ήθελαν ή ζητούσαν την δημιουργία του φορέα, πίστευαν ότι αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό.

Πίστευαν ότι είναι άλλη μία υπόσχεση της κυβέρνησης που, όπως και πολλές άλλες στο παρελθόν, θα μείνει απλή υπόσχεση και ακόμη και αν προχωρήσει δεν πρόκειται να γίνει τα επόμενα 4-5 χρόνια. Ακόμη και αν προχωρήσει τότε θα βρεθεί και πάλι κάποιος μαγικός τρόπος να το σταματήσει και έως τότε θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε πάνω στο πτώμα του Ναυαγίου, να λεηλατούμε, να κάνουμε ανέξοδες και μη υλοποιήσιμες προτάσεις και ούτω καθεξής.

Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Η σημερινή κυβέρνηση ακούει, συνεργάζεται, καταλαβαίνει, υλοποιεί, τολμάει και λύνει χρόνια ζητήματα και αγκυλώσεις, χωρίς να θίγει συμφέροντα και ιδιοκτησίες.

Απλά βάζει τα πράγματα σε μια σειρά, εφόσον δεν μπορούν να το κάνουν οι τοπικοί παράγοντες.

Η κυβέρνηση θεωρεί το Ναυάγιο εθνικό κεφάλαιο παγκόσμιας εμβέλειας και οφείλει να το προστατέψει με κάθε τρόπο και όπως φάνηκε το κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει.

Πλέον δεν μένει παρά όλοι μαζί να ακολουθήσουν και να πλαισιώσουν τον Φορέα Διαχείρισης χωρίς αποκλεισμούς, λαϊκισμούς, αφορισμούς,γιατί πολύ απλά όλοι μα όλοι, έχουν να ωφεληθούν από το Ναυάγιο για όσο διάστημα θα στέκεται σε αυτό το σημείο.

“Ένας Ζακυνθινός”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.