03 Δεκεμβρίου 2021 (17:25)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Το Δ.Σ. καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Ζακύνθου, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Από την πλευρά του ο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Δεκεμβρίου, 2020 22:46

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Ζακύνθου, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο κ. Αρετάκης, παρά την κατακραυγή, επιμένει να μην ζητά, τουλάχιστον, συγγνώμη, χρησιμοποιώντας το αστείο και πέρα από κάθε λογική επιχείρημα, ότι δεν πρόκειται για δηλώσεις του σε μέσο ενημέρωσης, αλλά για ένα διάλογο που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ!

Το… τερμάτισε μάλιστα, λέγοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι όργανο που μπορεί να ελέγξει το τι θα λέγεται στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΖ! Και αφού παρέδωσε τα παραπάνω… μαθήματα δημοκρατίας, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Το Δ.Σ. ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Το Δ.Σ. καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου Ζακύνθου με τους ρατσιστικούς αντικοινωνικούς και άκρως ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς για τα άτομα με αναπηρία και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πολιτών.

Υιοθετούμε την ανακοίνωση του σωματείου ατόμων με αναπηρία της Ζακυνθου ¨’Οι ποπολάροι ‘ ,  γιατί τέτοιοι χαρακτηρισμοί παραβιάζουν το σύνταγμα της χώρας , την   Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και τις ηθικές αρχές συνύπαρξης όλων των ατόμων των πολιτισμένων κοινωνιών.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΕΥΑΖ να επαναφέρει το θέμα της συμμετοχής μας στα προγράμματα στήριξης των ευπαθών ομάδων.

Καλούμε τον Δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του γιατί οι δηλώσεις αυτές το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι αίσθημα ντροπής και αποτροπιασμού.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.