19 Μαΐου 2022 (14:17)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο Πρ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ για τις αναφορές Αρετάκη

Για έλειψη παιδείας και πολιτικού πολιτισμού κατηγόρησε τον Δήμαρχο, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, μιλώντας στο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Δεκεμβρίου, 2020 15:14

Για έλειψη παιδείας και πολιτικού πολιτισμού κατηγόρησε τον Δήμαρχο, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, μιλώντας στο ρ/σ STIGMA.

“Τι να πω, τι να σχολιάσω, σχετικά με την συνομιλία που παρακολούθησα από το επίμαχο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ;

H πρώτη εικόνα που ήρθε στο μυαλό μου, είναι η εικόνα που πρέπει να έχουμε για τον πρώτο πολίτη του τόπου, που είναι ο Δήμαρχος και διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει συνολική πολιτική παιδεία. Αυτό είναι βασική πηγή και αιτία πολλών δεινών του τόπου μας, περνούν οι ευκαιρίες από δίπλα, δεν μας αγγίζουν και το νησί μένει ίδιο. Πολλοί λίγοι από αυτούς που έχουν διοικήσει μπορούν να πουν ότι άφησαν κάτι για να το θυμάται θετικά αυτός ο τόπος. Την αλλαγή στον τόπο την φέρνουμε με τα έργα μας και με τα λόγια μας. Οι άνθρωποι που κατέχουμε δημόσια αξιώματα, πρέπει με τον λόγο μας και τον τρόπο που διεξάγουμε τον διάλογο, να διαπαιδαγωγούμε, να είμαστε το παράδειγμα και να δείχνουμε τον δρόμο”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Κάθε πολίτης μπορεί να αξιολογήσει τα λεγόμενά του Δημάρχου Ζακύνθου. Τι να πω περί σακατεμένων; Αυτά που άκουσα δια στόματος του Δημάρχου, ήταν έλλειψη πολιτικής παιδείας και πολιτικού πολιτισμού. Τι να πω; Δεν ξέρουμε την ελληνική γλώσσα, που είναι τόσο όμορφη και έχει τόσες λέξεις για να πούμε αυτό που θέλουμε, με τον τρόπο που θέλουμε;

Αυτό που ακούγεται δείχνει και μια αντίληψη για την δυνατότητα των ανθρώπων να εργαστούν και να προσφέρουν.
Το «σακατεμένος» δε αφορά την ίση ευκαιρία, πάει στην δυνατότητα να ασκήσεις το καθήκον που σου ανατίθεται από την ευκαιρία. Η έννοια του «σακατεμένος» πάει στην παραγωγικότητα του ατόμου, στην δυνατότητα να κάνει αυτό που του ανατίθεται. Και αυτό είναι χειρότερο από το να μην δίνεις σε κάποιον την ίδια ευκαιρία να εργαστεί, να προσφέρει, να τον αποκλείσεις.

Όταν η χώρα είναι μέσα στην πανδημία, όταν χάνουμε εκατό ανθρώπους κάθε μέρα, εμείς ζούμε σε άλλο πλανήτη; Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλάζει η οικονομία, η κοινωνία, αλλάζουν οι κοινωνικές σχέσεις, ο αποκλεισμός, οι ανισότητες, η φτώχεια, η άνιση μεταχείριση έχουν έρθει στο προσκήνιο με γρήγορο, δυνατό, βίαιο τρόπο που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων και εμείς ασχολούμαστε με αυτά.. τι να πω;”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.