17 Μαΐου 2022 (23:45)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δ.Ακτύπης: Προσβλητικό και καταδικαστέο το λεξιλόγιο Αρετάκη. Να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προκλητικές δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου Ν. Αρετάκη, ο οποίος…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Δεκεμβρίου, 2020 10:51

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προκλητικές δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου Ν. Αρετάκη, ο οποίος αναφερόμενος σε ΑμΕΑ χρησιμοποίησε ανάρμοστη φρασεολογία και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που θίγουν συμπολίτες μας, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά,

«Σε μια πολιτισμένη κοινωνία οφείλουμε όλοι μας και πολύ περισσότερο όσοι κατέχουμε δημόσια αξιώματα να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διευκολύνομε σε όλα τα επίπεδα την ζωή των ατόμων με αναπηρία. Αποτελεί δε χρέος και καθήκον μας να διασφαλίσουμε για τα άτομα με αναπηρίες ίσες ευκαιρίες, και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο οποιασδήποτε μορφής διάκριση που τα άτομα αυτά υφίστανται στον εργασιακό τους χώρο.

Ο Δήμαρχος Ν. Αρετάκης χρησιμοποίησε λεξιλόγιο το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα προσβλητικό και καταδικαστέο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τη στιγμή αυτή και δεδομένης της μεγάλης έκτασης που έχει το ζήτημα, ο κύριος Αρετάκης οφείλει να ανακαλέσει τις δηλώσεις του αυτές και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Θέλω ειλικρινά να πιστεύω πως ο Δήμαρχος προέβη στις εν λόγω δηλώσεις εκ παραδρομής και ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να θίξει τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.