21 Οκτωβρίου 2021 (08:48)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Απάντηση στα ψεύδη και τις συκοφαντίες του Δημάρχου.

Σε email  που έστειλε και το περιεχόμενο του οποίου έχει αναρτήσει και στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, o κ. Αρετάκης,…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Δεκεμβρίου, 2020 23:20

Σε email  που έστειλε και το περιεχόμενο του οποίου έχει αναρτήσει και στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, o κ. Αρετάκης, προσπαθεί αποπροσανατολιστικά να δικαιολογήσει τους αήθεις χαρακτηρισμούς του για τους επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ άνεργους, ευπαθείς ομάδες και ΑμεΑ, σε τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ, επιτιθέμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους και προσπαθώντας δολίως και ψευδώς να με παρουσιάσει ως συμπράττοντα μαζί τους. Ενημερώθηκα από το email του κ. Δημάρχου ότι έχω μηνυθεί. Ευπρόσδεκτη η μήνυση, η οποία και απαντάται προφανώς με μήνυση και αγωγή από μέρους μου εναντίον του κ. Δημάρχου για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά επιχειρεί να μου προσάψει.

Τα περί μηνύσεων λοιπόν στα Δικαστήρια και ας είναι βέβαιος πως αν έτσι νομίζει ότι θα σταματήσω να ασκώ κριτική, να στηλιτεύω, να αναδεικνύω και να δημοσιεύω τα λάθη, τις παραλείψεις, τις σκοπιμότητες, την αβελτηρία, την αναλγησία και τις αήθεις συμπεριφορές του, όπου και όταν υπάρχουν, όπως και όσα θετικά, λίγα είναι η αλήθεια, έχει πράξει στην μέχρι τώρα θητεία του, δεν θα το καταφέρει. Μάλλον το αντίθετο.

Αλήθεια πιστεύει ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ, ότι όλοι οι άλλοι, εκτός από εκείνους, έχουν καταλάβει κάτι άλλο;

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει ο κ. Δήμαρχος στο email του, το οποίο παρατίθεται αυτούσιο και ορθογραφικά και συντακτικά και γραμματικά:

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ

Οι αναφορές του Δημάρχου Ζακύνθου στην από 20.11.2020 συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΖ, σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έχουν σκοπίμως παρανοηθεί και παρεξηγηθεί.
Τούτο επεδίωξαν οι κκ Αβράμης , Αρμένης, Αγαλιανός, συμπράττοντος και δημοσιογράφου μηνυθεντος από εμέ, για το αδίκημα της εις βάρος μου συκοφαντικής δυσφήμησης. Ο κ.Αβράμης επιμόνως αξίωνε να του δοθεί από την πρακτικογράφο η δισκέτα των πρακτικών της συνεδρίασης, με σκοπό τουλάχιστον τη δημοσιοποίηση της. Το ότι από τις 20.11.2020 ο κ.Αβράμης ο όποιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΖ και επομένως γνώριζε το περιεχόμενο των συζητήσεων, δεν ανεφέρθη σε αυτό και τούτο έγινε μετά παρέλευση 15 ημερών, είναι ένδειξη ότι χρειάστηκε χρόνο για έπεξεργασία του κειμένου.
Κατά τη συνεδρίαση εγενετο πρόταση από τους εργαζόμενους να εγκριθεί πρόσληψη ατόμων ηλικίας από 55 έως και 65 ετών, με μοναδικό κριτήριο, το ότι δεν είχαν συμπληρώσει τα αναγκαία ένσημα συνταξιοδότησης τους, χωρίς να προταθεί ο αριθμός τους, η ειδικότητα και το επάγγελμα τους, ανεξαρτήτως των συγκεκριμένων αναγκών της επιχείρησης. Επειδή τούτο το συνδύασα με τον τρόπο που έχει έως σήμερα επιλεγεί το προσωπικό της επιχείρησης και εκτίμησα, αφενός μεν την αδιαφορία του για την οικονομική κατάσταση στην όποια σήμερα αυτή ευρίσκεται και αφετέρου την οικονομική αδυναμία της επιχείρησης να του καταβάλει επιδικασθέν χρηματικό ποσό άνω του ενός εκατομμύριου ευρώ ως πρόσθετες αμοιβές, το οποίο δικαιούται, αντέδρασα αρνητικά στην πρόταση πρόσληψης προσωπικού, χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση των αναγκών της εταιρίας, που τελεί σε κατάσταση πτώχευσης, λογά συσσωρευμένων χρεών άνω των 13.000.00 ευρώ.
Προ της θορυβώδους και επιμονής αντίδρασης της κας Καπνιση, η οποία απρόσκλητη περευρισκετο στη συνεδρίαση, έκρινα ότι έπρεπε να αναφερθώ στην οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και στην προοπτική και αναγκαιότητα της ανάπτυξης της, χωρίς να έχω πρόθεση να θίξω άτομα με ειδικές ανάγκες, διότι είναι φανερό ότι η πρόταση αφορούσε σε άτομα μέσης ηλικίας εξήντα ετών σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο, εξαντλημένα και καταπονημένα από πολυετή εργασία και ετονισα ότι η επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί με άτομα «σακατεμένα» εννοώντας προφανώς καταπονημένα λογά ηλικίας. Τούτο τεκμηριώνεται από το ότι όταν μου ζητήθηκε να γίνει πρόσληψη ενός και μετέπειτα δυο ατόμων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, έκπληκτος ρωτούσα αν πρόκειται για ΑΜΕΑ, πράγμα που όταν μου το επιβεβαίωσαν αμέσως πρότεινα να τους προσλάβουμε στο Δήμο Ζακύνθου, ο όποιος έχει και την οικονομική δυνατότητα για την απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Όλα τα αλλά πέραν των ανωτέρω εκτεθέντων είναι απολύτως αναληθή, δολίως και σκόπιμος προσβληθέντα με σκοπό την απομάκρυνση μου από το αξίωμα του Δημάρχου, στο όποιο η παρουσία μου αποτελεί εμπόδιο εξυπηρέτησης διαπλεκόμενων συμφερόντων
Το ότι το ΔΣ της ΔΕΥΑΖ τελικά απεδέχθη την πρόταση μου, δείχνει μια υπεύθυνη στάση η όποια είναι η μονή ελπίδα για να πάει μπροστά μια επιχείρηση, η οποία αν και είναι μονοπωλιακή, είναι υπερχρεωμένη στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, με κατεστραμμένο και απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, με απώλειες και λαθρουδροληψιες περίπου επτά εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, με προβληματικό και ελλειμματικό κατά δέκα χιλιόμετρα δίκτυο αποχετεύσεως, με βιολογικό του οποίου το ένα τρίτο μόνο λειτουργεί, γεγονός το όποιο με αφήνει πολλές νύχτες άγρυπνο, με εκατοντάδες προμηθευτές να απαιτούν εξόφληση αξιώσεων τους, με κατασχεμένους όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τη ΔΕΗ, με χρέος στη νέα προμηθεύτρια ηλεκτρικής ενεργείας Voltera περίπου 800.00 ευρώ, η όποια έχει δώσει εντολή στη ΔΕΔΗΕ για τη διακοπή παροχής λεκτικού ρεύματος σε 15 γεωτρήσεις. Η κακοδιαχείριση που έχει συντελέσει στη γενική χρεωκοπία της ΔΕΥΑΖ είναι ευθύνη και έχει θεμελιωθεί από την εποχή της προεδρίας του κ Αρμένη, ο όποιος υπήρξε κατηγορούμενος για οικονομικά εγκλήματα ελλειμμάτων σε βαθμό κακουργήματος, του οποίου το αδίκημα παράγραφε και συνέχιση από αιρετούς όπως ο κ Αβραμης επί των ημερών του οποίου το χρέος στη ΔΕΗ τριπλασιάστηκε πλησιάζοντας τα 6.000.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον μου για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μου, είναι γνωστό εμπράκτως στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου και δεν μου επιτρέπεται να αναφερθώ αναλυτικά.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου
Νικήτας Αρετάκης”

Οι κατηγορίες του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους δεν με αφορούν.

Σε ότι αφορά το ρεπορτάζ το οποίο αμφισβητεί. Το zantereport, παρέθεσε αυτούσιο το διάρκειας 4΄22″ βίντεο, στο οποίο ακούγεται όλη η στιχομυθία για την απομαγνητοφώνηση της οποίας ο κ. Αρετάκης αφήνει υπόνοιες για επεξεργασία… Μια απλή αντιπαράθεση του απομαγνητοφωνημένου με όσα λέει στο βίντεο και πως τα λέει, αρκεί για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του, των φερέφωνων και των λίγων κλακαδόρων του.

Ο κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε πως μιλούσαν για ΑμεΑ. Ακόμα και έτσι να ήταν, οι χαρακτηρισμοί του “σακατεμένοι” και “άσχετοι” για ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι κοντά στα 60 ή μετά και που αναζητούν εργασία ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, ακόμα και “καταπονημένα λόγω ηλικίας” όπως ο ίδιος λέει, είναι δόκιμοι; Δεν είναι απαξιωτικοί, απαράδεκτοι και αήθεις; Πολύ πιθανό, βέβαια, ο ίδιος να το πιστεύει, αφού οι ύβρεις και οι απαξιωτικές, ακόμα και κοινωνικά και φυλετικά ρατσιστικές του αναφορές, δεν είναι σπάνιες.

Δυστυχώς για τον κ. Δήμαρχο, ο ισχυρισμός του ότι δεν ήξερε ότι η συζήτηση ήταν για ΑμεΑ, είναι καθόλα ψευδής. Πρόκειται για μία αστεία δικαιολογία και προσπάθεια κατασυκοφάντησης του γράφοντος, γιατί ο κ. Αρετάκης ήξερε και τι έλεγε και σε τι αναφερόταν, καθώς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ, της οποίας είναι και πρόεδρος, έχει αποφασίσει στις 26 Οκτωβρίου και έχει υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για επιδοτούμενες προσλήψεις ευπαθών ομάδων, ανέργων και ΑμεΑ, η οποία μάλιστα έχει αναρτηθεί και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αυτό και συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Περιμένει ο κ. Αρετάκης να πιστέψει κανείς, ειδικά όταν έχει δείξει και διαφημίζει πόσο σχολαστικός είναι, ότι δεν ήταν ενημερωμένος για την απόφαση της επιχείρησης της οποίας προεδρεύει και πως στην τηλεδιάσκεψη της 20ης Νοεμβρίου τον έπιασαν εξ απήνης ή πήγε ανενημέρωτος..; Μάλλον όχι.

Για να διαπιστώσουν λοιπόν όλοι ποιος συκοφαντεί ποιον, δημοσιεύουμε την εν λόγω απόφαση:

6ΤΖΒΟΡ8Ζ-Ι51 (1)

Εν κατακλείδι κ. Αρετάκη, θα έπρεπε, αντί να πετάτε λάσπη, να είχατε το σθένος και την εντιμότητα να παραδεχθείτε ότι είπατε τα όσα είπατε γιατί τα πιστεύετε ή γιατί ήσασταν πιο “ωμός” από ότι θα έπρεπε ή κάτι τέτοιο. Θα μπορούσατε να είχατε την διπλωματική ευελιξία να δικαιολογηθείτε μιλώντας για “κακή στιγμή” ή παρανόηση ή κάτι τέτοιο. Να είχατε, έστω, το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη, πρώτα στους ανθρώπους που προσβάλλατε και μετά στους πολίτες της Ζακύνθου, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Αλλά να κατηγορείτε εσείς, θρασύτατα οποιονδήποτε άλλον και στην προκειμένη περίπτωση τον γράφοντα, για συκοφαντία, πάει πολύ.

Αφήστε λοιπόν τους αποπροσανατολισμούς και απαντήστε, αν μπορείτε, στα παραπάνω, γιατί έρχονται κι άλλα…

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.