17 Μαΐου 2022 (23:15)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Συγχαρητήρια Ακτύπη στην ΠΙΝ για τα έργα και νέο “άδειασμα” στον Δήμο

“Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε βρίσκεται σθεναρά στο πλευρό της Π.Ι.Ν. διασφαλίζοντας σημαντικούς πόρους για…

Ελλαδα Ζακυνθος , 6 Δεκεμβρίου, 2020 17:31

“Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε βρίσκεται σθεναρά στο πλευρό της Π.Ι.Ν. διασφαλίζοντας σημαντικούς πόρους για τη χρηματοδότηση καίριων και απαραίτητων έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ζακυνθινών πολιτών” επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του βουλευτή και συνεχίζει:

“Η αποκατάσταση της βατότητας των οδοστρωμάτων για το σύνολο της Π.Ι.Ν. συνολικού προϋπολογισμού 25.500.000€, από τα οποία τα 7.000.000 ευρώ αφορούν την κάλυψη των αναγκών της Ζακύνθου, καθώς και η συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση των Ιονίων Νήσων συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.500.000 ευρώ αντιστοιχούν στη Ζάκυνθο, είναι δύο μόνο από τα πολλά έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξής και Επενδύσεων και τα οποία θα βελτιώσουν καθοριστικά την καθημερινότητα των Ζακυνθινών πολιτών” καθιστώντας σαφές ποια έργα χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζονται με νόημα και τα χρήματα τα οποία έχει λάβει ο Δήμος από διάφορα υπουργεία, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους έχουν αυτά δοθεί:
“Σε όλα τα παραπάνω έρχονται, βεβαίως, να προστεθούν η έκτακτη επιχορήγηση ύψους 5.500.000. ευρώ, που έχει λάβει ο Δήμος Ζακύνθου για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, η έκτακτη ενίσχυση ύψους 800.000 ευρώ για δαπάνες του Δήμου που σχετίζονται με την πανδημία, η επιχορήγηση ύψους 1.500.000 ευρώ για την κατασκευή από το Δήμο δρόμων και άλλων έργων, τα οποία υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον κυκλώνα «Ιανό», η ενίσχυση των 820.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της ΔΕΥΑ Ζακύνθου, καθώς και η επιχορήγηση της τάξης των 190.000 ευρώ για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζακύνθου.”

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης με δήλωσή του συγχαίρει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την “άριστη διαχείριση των κονδυλίων”, αλλά δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στον Δήμο, “αδειάζοντάς” τον, ουσιαστικά και πάλι, για τον τρόπο που επιχειρεί να διαχειριστεί τα συγκεκριμένα κονδύλια.

«Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρ. Κράτσα, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες για την επιτυχή επιδίωξη, την άμεση διασφάλιση, τη στοχευμένη απορρόφηση, καθώς και την άριστη διαχείριση των κρατικών πόρων.
Στη δύσκολη αυτή υγειονομική συγκυρία οι αποτελεσματικές και προς τη σωστή κατεύθυνση ενέργειες της Π.Ι.Ν, ανοίγουν πράγματι μια χαραμάδα αισιοδοξίας και στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας, πως πολύ σύντομα θα περάσουμε στην όχθη της προόδου και της ανάπτυξης».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.