01 Δεκεμβρίου 2021 (11:07)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


ΦΟΔΣΑ και έργα στο επίκεντρο συνάντησης Κράτσα – Αρετάκη

Για θέματα που αφορούν στα κρίσιμα ζητήματα ποιότητας ζωής και ανάπτυξης καθως και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με…

Ελλαδα Ζακυνθος , 5 Δεκεμβρίου, 2020 11:34

Για θέματα που αφορούν στα κρίσιμα ζητήματα ποιότητας ζωής και ανάπτυξης καθως και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Δήμο Ζακύνθου συζήτησαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Ν. Αρετάκης, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο.

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την ωρίμανση έργων του Δήμου Ζακύνθου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αλλά και προτάσεις για την αποκατάσταση βασικών υποδομών και πολιτιστικών μνημείων μέσα από διάφορα αλλά προγράμματα.

Επίσης, συζήτησαν την ολοκλήρωση των διαδικασιών της λειτουργίας του νέου περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στην οποία η συμβολή του Δημάρχου Ζακύνθου ως μέλος του ΔΣ του νέου ΦΟΔΣΑ, είναι θετική, όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης, η οποία από την νομοθεσία είναι Πρόεδρος του νέου διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη της συντήρησης, εξωραϊσμού και αποκατάστασης του εμβληματικού και επιβλητικού κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου. Κυρίως, η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως φορέας χρηματοδότησης και ο Δήμος Ζακύνθου ως κύριος του έργου, να εργαστούν για την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη πως εντός των ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, η οποία θα της παραδοθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Θέμα συζήτησης ήταν και η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, η οποία έχει πάρει τον δρόμο για την επικαιροποίηση και προετοιμασία της ένταξής της, επίσης, στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνας Μοθωναίου και των Αντιδημάρχων Βιβής Καψαμπέλη και Νικήτα Σπίνου,

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.