19 Μαΐου 2022 (15:20)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ήραν την εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο του Δ. Σ. οι “13”. Ζητούν ψηφοφορία.

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου ζητούν η “ομάδα των 13”, η οποία δηλώνει ότι αίρει την εμπιστοσύνη του προς…

Ελλαδα Ζακυνθος , 4 Δεκεμβρίου, 2020 15:51

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου ζητούν η “ομάδα των 13”, η οποία δηλώνει ότι αίρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του προέδρου του οργάνου, Σταύρου Κακολύρη και ζητούν να τεθεί στην κρίση όλων των μελών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάθεση της προαναγγελθείσας πρότασης μομφής, με άλλη μορφή όμως, προκειμένου να παρακαμφθούν τα προσκόμματα και αντιρρήσεις επί της διαδικασίας, που προέβαλε η δημοτική αρχή, για να αποφύγει την συζήτηση.

Η επιστολή που υπογράφουν οι 13 με θέμα: “Οι ευθύνες του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του οργάνου”, κατατίθεται στον πρόεδρο του Δ.Σ. και είναι η εξής:

“Σας καλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού λειτουργίας να συγκαλέσετε συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Στο διάστημα αυτό αντί να τιμήσετε το θεσμικό σας ρόλο , λειτουργήσατε και λειτουργείτε, ως πειθήνιο όργανο του Δημάρχου και δεν εκφράζεται ως οφείλεται , το συλλογικό όργανο στο οποίο προεδρεύετε.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μία κορυφαία διαδικασία. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το συλλογικό όργανο κατάθεσης θέσεων απόψεων και προτάσεων διαλόγου, που στόχο έχουν τη λήψη αποφάσεων προς όφελος των δημοτών.

Κάθε άλλο από τα παραπάνω εσείς ενστερνίζεστε, αντίθετα προκαλείται το σώμα, προκαλείται τους συμβούλους όλων των παρατάξεων με τη στάση σας και τη συμπεριφορά σας.
Αποκορύφωμα υπήρξε η στάση σας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημ συμβουλίου που μετά από πολύωρη συζήτηση του θέματος << επεμβάσεις για τη λειτουργία του ναυαγίου>>, όταν έφτασε η ψηφοφορία επί των προτάσεων , εσείς καταπατώντας το άρθο 10 του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ που αναφέρει: <<τέλος μετά την εξάντληση του θέματος ο πρόεδρος επαναλαμβάνει την πρόταση ή τις προτάσεις και γίνεται ψηφοφορία >>, μεροληπτήσατε υπέρ του Δημάρχου και επιμένατε να τεθεί σε ψηφοφορία μόνο η πρόταση του Δημάρχου και επ ουδενί οι προτάσεις των άλλων παρατάξεων.
Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ενεργήσατε έτσι , αντίθετα προς τον κανονισμό κ πρόεδρε.
Ύστερα από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι όχι μόνο δεν βελτιώνεται η κατάσταση , αλλά χειροτερεύει επικίνδυνα , είναι πλέον σαφές , ότι αίρουμε την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπο σας και ζητάμε να τεθεί στην κρίση του Δημ.Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί , σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού και η ψηφοφορία είναι μυστική όπως επιτάσσει ο νόμος για ψηφοφορίες που γίνονται στην αίθουσα του Δημ.Συμβουλίου και αφορούν εκλογή προσώπων.

Οι υπογράφοντες

Αρμένης Γιώργος Καρακάς Σωτήρης
Αγαλιανός Γιάννης
Κασιμάτης Αντώνιος
Καμπίτσης Θεόδωρος

Αβράμης Παναγιώτης

Ξένος Ανδρέας

Μαρούδας Διονύσιος

Τσαγκαρόπουλος Δημήτρης
Μυλωνάς Παναγιώτης

Τσουρουνάκης Γιώργος
Τρούσας Διονύσιος

Φεραδούρος Γιάννης”.

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.