21 Ιουνίου 2021 (06:06)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Άνοιγμα κέντρων διασκέδασης μόνο μετά το εμβόλιο.

Ξεκάθαρο καθίσταται πλέον, μετά και τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός, ότι η νυχτερινή διασκέδαση στην Ελλάδα θα ξανανοίξει μόνο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 3 Δεκεμβρίου, 2020 10:21

Ξεκάθαρο καθίσταται πλέον, μετά και τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός, ότι η νυχτερινή διασκέδαση στην Ελλάδα θα ξανανοίξει μόνο όταν έρθει το εμβόλιο, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λειτουργίας, νωρίτερα, των εστιατορίων. Σε συζήτηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών, Lee C. Bollinger, ήταν απολύτως σαφής:

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποια είδη οικονομικής δραστηριότητας απλά δεν θα λειτουργήσουν έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο, για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η διασκέδαση σε προχωρημένη ώρα. Δεν μπορούμε να έχουμε συγχρωτισμό στα μπαρ έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο.

Ίσως σε κάποιο σημείο θα έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις εστιατόρια, με την τήρηση των πρεπουσών αποστάσεων, σίγουρα μπορείς να εξετάσεις το άνοιγμα του λιανεμπορίου όμως κάποιοι περιορισμοί θα είναι απολύτως απαραίτητοι έως ότου να βρούμε το εμβόλιο.

Το καλό είναι ότι  έχουμε τα χρήματα, τη ρευστότητα, ώστε να στηρίξουμε την οικονομία κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ επίπονης περιόδου».

Ο νέος αριθμός ρεκόρ σε διασωληνωμένους (613), αλλά και τους θανάτους να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα (89), δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση, γι΄αυτό και αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση του lockdown για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα, με αρκετούς λοιμωξιολόγους να έχουν εκφράσει ήδη την άποψη πως η παράταση θα πρέπει να πάει ως τις 21 του μηνός, λίγο πριν την εβδομάδα των εορτών.

Γενικότερα για την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις  της στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:

«Αναμένω ότι θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση, ως την άνοιξη του 2021 και αναμένω μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας την οποία έχουμε ανάγκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος το συντομότερο δυνατόν, ανάκαμψη που παρατηρείται μεταπολεμικές περιόδους. Είναι ίσως κατάλληλη αναλογία. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει η Covid, η Ελλάδα να είναι μια από τις χώρες που θα βγουν πιο δυνατές από αυτή την κρίση ενώ διαθέτει επαρκείς πόρους ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία στη διάρκεια της πανδημίας τουλάχιστον έως την άνοιξη», ανέφερε.

«Το κλείσιμο της οικονομίας είναι επίπονο και είναι αναγκαία η παροχή στήριξης κυριολεκτικά μήνα με το μήνα. Διαθέτουμε τους πόρους για να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον ως την άνοιξη του 2021», τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στήριξε με επιτυχία αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μολονότι η Ελλάδα -όπως όλες οι χώρες- αύξησε τον δανεισμό της προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της παγκόσμιας κρίσης, οι αγορές δεν ανησυχούν για την πορεία της χώρας και αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμιστικές περγαμηνές της κυβέρνησης.

«Πιστεύω ότι έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την υποστήριξη με ρευστότητα για όσο καιρό είναι αυτό αναγκαίο», ανέφερε. «Υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει ισχυρότερη από αυτή την κρίση» προσέθεσε.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.