18 Μαΐου 2022 (00:27)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Όχι” κατοίκων στα σχέδια του Δήμου να κάνει “χωματερή” το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να μετατρέψει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Παναγούλα, το οποίο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 2 Δεκεμβρίου, 2020 12:36

Την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να μετατρέψει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Παναγούλα, το οποίο δεν λειτουργεί και έχει εγκαταλειφθεί, σε χώρο εναπόθεσης ανακυκλούμενων υλικών, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έκαναν λαϊκή συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κινηθούν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν είναι η εξής:

“Σήμερα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων και επιχειρηματιών της Παναγούλας με θέμα συζήτησης την πρόθεση ( δεν υπάρχει απόφαση ΔΣ) του Δημαρχου να μετατρέψει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγης σε «πράσινο σημείο» δλδ χώρος για εναπόθεση ανακυκλούμενων υλικών! Όλοι φανταζόμαστε το τι σκουπίδι και κακό θα ριχτεί στο «πράσινο» σημείο! Σε λίγο χρόνο θα έχει μετατραπεί σε χωματερή με αποτέλεσμα η ζωή των κατοίκων της περιοχής να γίνει κόλαση! Ξεχνάει ο Δήμαρχος ότι στην περιοχή που θελει να κάνει πράσινο σημείο υπάρχουν σε απόσταση αναπνοής δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις και λίγο πιο πέρα είναι το Λύκειο της Παναγούλας το ΤΕΙ και ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ !! Τελος του διαφεύγει ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο το παραχώρησε η Μητρόπολη Ζακύνθου στον Δήμο για να κατασκευαστεί κολυμβητήριο κι όχι για να γίνει σκουπιδότοπος! Οι κατοικοι της περιοχής είμαστε ανάστατοι και δηλώνουμε ότι αυτές οι αυθαίρετες σκέψεις και προθέσεις δεν θα τις αφήσουμε να υλοποιηθούν! Έχουμε εμπιστοσύνη τόσο στην ΤΕΛΙΚΗ σκέψη του Δημάρχου όσο και στους συμβούλους του ΔΣ από τους οποίους εξαρτάται η υλοποίηση αυτής της πρότασης! Έχουμε εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια ότι δεν θα υπογράψει καμία προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο για την δημιουργία πράσινων σημείων με αντικείμενο το εν λόγω οίκοπεδο! Τελος έχουμε εμπιστοσύνη στην Μητρόπολη Ζακύνθου ότι δεν θα επιτρέψει στον Δήμο να χρησιμοποιήσει το οικόπεδο για άλλον σκοπό απ αυτόν που δωρήθηκε!!!
Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Παναγούλας είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πάσης φύσεως αυθαιρεσία!! Καλούμε τις δημοτικες παρατάξεις τους δημοτικούς συμβούλους την Αντιπεριφερεια και την Μητρόπολη Ζακύνθου να μην επιτρέψουν αυτήν την υλοποίηση αυτής της πρότασης!!”

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους κατοίκους της Παναγούλας κινείται και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Διονύσης Μποτώνης, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο facebook.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.