17 Μαΐου 2022 (23:42)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Εκτός Ζακύνθου τα 4 νέα κρούσματα. Γιατί φαίνονται ως τοπικά στον χάρτη του ΕΟΔΥ

Συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση σε κάποιους, ευτυχώς σε όλο και λιγότερους, κατοίκους του νησιού, όχι τόσο η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ…

Ελλαδα Ζακυνθος , 2 Δεκεμβρίου, 2020 19:40

Συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση σε κάποιους, ευτυχώς σε όλο και λιγότερους, κατοίκους του νησιού, όχι τόσο η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ , αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτή αντιγράφεται και αναμεταδίδεται, προς χάριν εντυπώσεων, για την ύπαρξη 4 νέων κρουσμάτων στην Π.Ε. Ζακύνθου.

Το zantereport, όταν είχε προκύψει αντίστοιχη σύγχυση πριν από ένα μήνα, είχε δημοσιεύσει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί “χρεώνονται” στην Ζάκυνθο κρούσματα τα οποία δεν βρίσκονται στο νησί, καθιστώντας σαφές και ενημερώνοντας υπεύθυνα πως γίνεται η καταγραφή.

Έτσι και τώρα, κάνοντας όπως πάντα ρεπορτάζ, επικοινωνήσαμε  με ανώτερη πηγή του ΕΟΔΥ η οποία επανέλαβε ότι “ως τοπικό κρούσμα σημειώνεται οποιοδήποτε κρούσμα βρεθεί θετικό, ακόμα και σε άλλη περιοχή της Ελλάδος, αλλά δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ή έχει οικογενειακή μερίδα στην Ζάκυνθο”. Αυτό, προφανώς, συνέβη και σήμερα, όπως και πριν ένα μήνα και δεν συμβαίνει μόνο για την Ζάκυνθο αλλά και για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Συνεπώς, το ότι στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αναφέρονται 4 κρούσματα δεν σημαίνει ότι αυτά βρίσκονται στο νησί. Πιθανόν να πρόκειται για στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους ή φοιτητές ή και εργαζόμενους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκεί που βρίσκονται τώρα, αλλά, βάσει της πρακτικής που ακολουθεί ο Οργανισμός, καταγράφονται ως κρούσματα στην περιοχή που διαμένουν μόνιμα.

Από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας δεν προκύπτει κρούσμα στην Ζάκυνθο, οπότε και τα 4 που αναφέρονται, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι είναι εκτός νησιού, αλλά με δηλωμένη μόνιμη κατοικία στην Ζάκυνθο.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.