01 Δεκεμβρίου 2021 (12:12)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Με την μορφή δανεισμού τα τάμπλετ από τον Δήμο. Τα κριτήρια που απαιτούνται.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος ανακοινώνει την προμήθεια 150 τάμπλετ σε μαθητές των σχολείων της Ζακύνθου, με την μορφή δανεισμού,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Νοεμβρίου, 2020 11:45

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος ανακοινώνει την προμήθεια 150 τάμπλετ σε μαθητές των σχολείων της Ζακύνθου, με την μορφή δανεισμού, τα οποία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου φτάνουν στο νησί την Δευτέρα:

“Ο Δήμος Ζακύνθου ενημερώνει τους γονείς των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι έχει ήδη προχωρήσει σε προμήθεια 150 tablet, τα οποία θα διατεθούν στους Διευθυντές των σχολείων. Από τα 150 tablet, τα 56 προορίζονται για τη Πρωτοβάθμια και τα 94 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 30/11/2020 θα φτάσουν στη Ζάκυνθο 150 tablets, τα οποία θα παραλάβουν οι Διευθυντές των σχολείων από κατάστημα ηλεκτρονικών, ώστε με τη σειρά τους να τα παραδώσουν στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη.
Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των μαθητών σε ότι αφορά την τηλεκπαίδευση τους και οι μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους.”

Την απόφαση ποιος μαθητής θα πάρει τάμπλετ θα λαμβάνει η επιτροπή κάθε σχολείου, με βάση τα εξής κριτήρια:
– η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας.

– η ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

– η ανεργία γονέων/κηδεμόνων.

– το χαμηλό εισόδημα.

Με την παραλαβή της συσκευής ο γονέας ή κηδεμόνας θα υπογράφει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ρητά ότι:
1. παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή
2. αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός μεν επιστροφής της ανωτέρω συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων), ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας
3. και αφετέρου καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.