19 Μαΐου 2022 (14:39)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Προγραμματίζει”, λέει, να προμηθευτεί τάμπλετ για κάποιους μαθητές ο Δήμος…

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή, σύρεται να πάρει αποφάσεις τις οποίες θα έπρεπε να έχει πάρει και υλοποιήσει…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Νοεμβρίου, 2020 09:00

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή, σύρεται να πάρει αποφάσεις τις οποίες θα έπρεπε να έχει πάρει και υλοποιήσει εβδομάδες νωρίτερα, όταν και παρουσιάστηκε το ζήτημα της αδυναμίας κάποιων μαθητών να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση. Αντί αυτού, για μία ακόμη φορά αδιαφόρησε, περίμενε το πρόβλημα να διογκωθεί και αφού είδε ότι δεν μπορεί να το αποφύγει, ήρθε, κατόπιν εορτής, παριστάνοντας μάλιστα τον… “από μηχανής θεό”, να προσποιηθεί ότι νοιάζεται και δίνει λύση στο πρόβλημα.

Μετά λοιπόν τις αντιδράσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τις εκκλήσεις τους προς όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να δοθούν τάμπλετ σε μαθητές του νησιού που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και που πρέπει να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση και αφού την αρχή έκανε το ΚΤΕΛ δωρίζοντας 10 συσκευές, ο Δήμος διά του  αντιδημάρχου, Νικήτα Σπίνου, που μίλησε στον stigmafm, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να προμηθευτεί 150 τάμπλετ:

«Προγραμματίζουμε να προμηθευτούμε 150 tablet για να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ζάκυνθο. Υπάρχει μια έλλειψη τώρα στην αγορά, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε το συντομότερο δυνατό αυτές τις συσκευές και πιστεύω ότι θα τις έχουμε μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες”, δήλωσε σχετικά.

Το “προγραμματίζουμε” βέβαια είναι λίγο αόριστο, όπως και όλες οι άλλες υποσχέσεις και δεσμεύσεις που έχουν γίνει από την συγκεκριμένη δημοτική αρχή και που τελούν ακόμα εν αναμονή…

Το ότι οι μαθητές που πρέπει να προμηθευτούν τάμπλετ, έστω και ετεροχρονισμένα, είναι περισσότεροι από 200, μάλλον δεν απασχολεί τον Δήμαρχο και του συν αυτώ, που ακόμα και σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, λειτουργούν με την γνωστή μεμψίμοιρη λογική τους. Δηλαδή τι θα γινόταν αν αντί για 150 τάμπλετ, τα οποία… “προγραμματίζουν” να προμηθευτούν, προμηθεύονταν, αν όχι 250 για είναι σίγουροι, έστω 200;

Μήπως πρέπει να τους υπενθυμίσει κάποιος, ότι έχουν πάρει από την κυβέρνηση 800.000 ευρώ για τον κορωνοϊό και για τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντήσει αν, πόσα και που έχουν χρησιμοποιήσει; Ας δώσουν από αυτό το κονδύλι 20 – 25 χιλιάδες,  αν είναι τόσο το κόστος – που μάλλον είναι πολύ μικρότερο – για να αγοράσουν όσες συσκευές απαιτούνται.

Και επειδή οι συσκευές από μόνες τους δεν φτάνουν, καθώς χρειάζεται και internet ή σταθερό τηλέφωνο για να μπορέσουν να συνδεθούν οι μαθητές και να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, το οποίο προφανώς δεν έχουν όλοι, ας προμηθευτούν μαζί με τα τάμπλετ και ισάριθμες κάρτες σύνδεσης. Έτσι κι αλλιώς η σύνδεση στην πλατφόρμα είναι δωρεάν.

Τώρα, αν θεωρούν σπατάλη ή περιττό έξοδο (που είναι και το πιθανότερο ως τέτοια να τη θεωρούν) την αγορά τάμπλετ και καρτών σύνδεσης για τους μαθητές, μπορούν, όταν περάσει η πανδημία, να ζητήσουν πίσω τα τάμπλετ και να τα νοικιάζουν σε συνέδρια, εκδηλώσεις ή σε εταιρείες και να βγάλουν κάποια από τα έξοδα… Για να μην “την πατήσουν” όπως με τα κυπαρίσσια του νεκροταφείου…

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.