26 Μαΐου 2022 (13:53)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Το μέλλον είναι Ανάπτυξη. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του δεύτερου κύκλου της πανδημίας, ενός κύκλου δυσκολότερου από τον πρώτο της περασμένης άνοιξης….

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 24 Νοεμβρίου, 2020 09:46

Αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του δεύτερου κύκλου της πανδημίας, ενός κύκλου δυσκολότερου από τον πρώτο της περασμένης άνοιξης. Τα κρούσματα είναι παρά πολλά και κατ’επέκταση πολύ μεγαλύτερη είναι και η πίεση στο σύστημα υγείας.

Όμως, το ότι θα έχουμε εμβόλια και φάρμακα αξιόπιστα μέχρι το τέλος του χρόνου, αφήνει χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον. Μακάρι να μην αλλάξει τίποτα στα χρονοδιαγράμματα, όμως μέχρι τότε προσέχουμε πολύ και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Η Κυβέρνηση εκτός της διαχείρισης της δύσκολης σημερινής κατάστασης, σχεδιάζει το αύριο πάνω στις ράγες του προγράμματος ανασυγκρότησης των Ε.Ε. των 32 δις ευρώ.

Έχει σταλεί ήδη το σχέδιο αυτό προς έγκριση. Είναι ένα σχέδιο φιλόδοξο καλά επεξεργασμένο και διαρθρωμένο σε τέσσερις άξονες.

(1) Πράσινη ανάπτυξη, (2) Ψηφιακός μετασχηματισμός, (3) Απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή και (4) Ιδιωτικές επενδύσεις, οικονομικός και θεσμικός μετασχηματισμός κράτους- ιδιωτικές επενδύσεις- απασχόληση και κοινωνική προστασία.

Είναι μια τεράστια ευκαιρία για το αύριο της χώρας μας, μετά την λαίλαπα του κορωνοϊού. Σε αυτά πρέπει να προσβλέπουμε και όχι να τρώμε τις σάρκες μας με διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

Η κυβέρνηση ορθά σκέφτεται και προγραμματίζει το αύριο και με αυτά τελικά θα κριθεί όταν έρθει η ώρα.

 

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.