23 Ιουνίου 2021 (15:23)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Αδειάζει” τον Δήμαρχο για τις κρατικές επιχορηγήσεις ο Βουλευτής

Σχετικά με πρόσφατη αναφορά, που έγινε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, στο ζήτημα της διακοπής του νερού σε…

Ελλαδα Ζακυνθος , 23 Νοεμβρίου, 2020 10:31

Σχετικά με πρόσφατη αναφορά, που έγινε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, στο ζήτημα της διακοπής του νερού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω πανδημίας, επειδή, όπως υποστηρίχθηκε, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν προχώρησε στη σχετική οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑ Ζακύνθου, ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε τα εξής, “αδειάζοντας” ουσιαστικά τον Δήμαρχο για τους ισχυρισμούς του:

“Μετά από επικοινωνία την οποία είχα με το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με το μείζον αυτό ζήτημα με διαβεβαίωσαν πως εντός των επομένων ημερών το σχετικό ποσό, της τάξης των 820.000 ευρώ, κατά προσέγγιση, θα βρίσκεται στα ταμεία του Δήμου Ζακύνθου. Ακόμα, με νόμο που ψηφίζεται από την Ελληνική Βουλή δίνεται, πλέον, η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αποπληρώσουν σχετικά χρέη μέσα σε 120 μικρές δόσεις, γεγονός που θα δώσει σημαντική ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”, τονίζει ο κ. Ακτύπης και “υπενθυμίζει” στον κ. Αρετάκη, τα χρήματα που έχει λάβει ως επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση, μέχρι τώρα, καλώντας τον, ουσιαστικά, να τα χρησιμοποιήσει:

“Η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσει να ενισχύει το νησί μας με τον προσφορότερο δυνατό τρόπο. Μέχρι τώρα, άλλωστε, ο Δήμος Ζακύνθου έχει λάβει την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 5.5 εκ. ευρώ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ έχει ενισχυθεί σημαντικά και με τα ποσά των 800 χιλ. ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση για δαπάνες που σχετίζονται με την πανδημία, και βεβαίως, του 1.5 εκ. ευρώ, για την κατασκευή δρόμων και άλλων έργων τα οποία υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον κυκλώνα «Ιανό». Συνεπώς, ο Δήμος Ζακύνθου διαθέτει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τόσο τις επιπτώσεις της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, όσο και κάθε άλλο ζήτημα που ταλαιπωρεί τη Ζακυνθινή κοινωνία”.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.