26 Ιανουαρίου 2022 (23:29)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Της τηλεκπαίδευσης η… κατάβασις. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Τη μαρτυρική κατάβαση και όχι ανάβαση περνάνε μαθητές, εκπαιδευτικοί,αλλά και γονείς,με τις αδικαιολόγητες αδυναμίες και πτώσεις του συστήματος τελεκπαιδευσης. Είναι…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 20 Νοεμβρίου, 2020 10:25

Τη μαρτυρική κατάβαση και όχι ανάβαση περνάνε μαθητές, εκπαιδευτικοί,αλλά και γονείς,με τις αδικαιολόγητες αδυναμίες και πτώσεις του συστήματος τελεκπαιδευσης.

Είναι πλέον κοινό μυστικό για όλους ότι το σύστημα δεν δουλεύει γενικώς και η παρεχόμενη εκπαιδευτική πρόοδος των μαθητών, είναι από μηδέν έως ένα, με άριστα το δέκα.

Τώρα το τι λέει το υπουργείο και τι στατιστικά στοιχεία παρουσιάζει,είναι για να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας μάλλον.

Ποτέ δεν λειτούργησε το σύστημα αυτό σε συνέχεια και χωρίς διακοπές. Βίωσαν αυτή την ιστορία τα Λύκεια και τα Γυμνάσια,τώρα γίνεται ο καλός χαμός με τα Δημοτικά.

Εδώ η κατάσταση είναι δυσκολότερη. Μικρά παιδιά που να ξέρουν να συντονίσουν ένα σύστημα που είναι δύσκολο ακόμη και για εξειδικευμένους;

Πέραν αυτού δεν δουλεύει σε πολλές περιοχές το ίντερνετ, πέφτει συνεχώς, δεν λειτουργούν με το σύστημα αυτό όλες οι συσκευές. Πολλά σπίτια δεν έχουν σύνδεση, δεν έχουν λάπτοπ, δεν έχουν τάμπλετ, να μην πω ότι ξέρω σπίτια που έχει κοπεί το ρεύμα.

Τέλος πάντων τομ Μάιο ήταν όλα κατά κάποιον τρόπο δικαιολογημένα, λόγω του αιφνιδιασμού με την πανδημία, τώρα όμως;

Καμία προετοιμασία, καμία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καμία πρόνοια για εκείνους τους μαθητές που πραγματικά δεν έχουν εξοπλισμό.

Το βασικό, καμία πίεση στην εταιρεία που διαχειρίζεται το όλο σύστημα να το βελτιώσει. Άνθρωποι που γνωρίζουν την σύγχρονη τεχνολογία μιλάμε για τραγικές ευθύνες.

Δεν διαθέτω γνώσεις για να τα κρίνω. Απλά βλέπω την αποτυχία, ακούω τους εμπλεκόμενους να δυσφορούν και να κοπιάζουν και αναρωτιέμαι, υπάρχουν ευθύνες ; Ασκούνται πιέσεις έστω και καθυστερημένα για βελτίωση ; Ή παίζουμε “τις κουμπάρες” για να περάσει ο καιρός;

 

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.