26 Μαΐου 2022 (14:53)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Όλο το σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού

Σε 1.018 σημεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία θα εμβολιάζουν δωρεάν 2.117.440 πολίτες τον μήνα, με μια διαδικασία που…

Ελλαδα Ζακυνθος , 18 Νοεμβρίου, 2020 19:24

Σε 1.018 σημεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία θα εμβολιάζουν δωρεάν 2.117.440 πολίτες τον μήνα, με μια διαδικασία που θα απαιτεί μόλις 10 λεπτά και με ραντεβού θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όταν η χώρα λάβει το εμβόλιο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για την εμβολιακή κάλυψη του πληθυσμού. Επεσήμανε ότι οι προμήθειες του εμβολίου θα γίνουν κεντρικά και υπογράμμισε ότι θα εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες το μήνα, προσθέτοντας ότι «υπολογίζουμε ότι κάθε πολίτης θα χρειαστεί 10 λεπτά για να εμβολιαστεί».

«Ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού, για να υπάρχει τάξη και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κλείσει ραντεβού με sms, online, ενώ και θα υπάρχουν και τηλεφωνικά κέντρα» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι πρώτα θα εμβολιαστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατόπιν τον ευπαθών ομάδων και όσων έχουν υποκείμενο νόσημα και θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός.

«Τα εμβόλια θα είναι όλα δωρεάν», διευκρινίζοντας πως όταν εμβολιάζεται ένας πολίτης, έχει ανοσία.

«Η Ε.Ε. θα προμηθευτεί 1,2 δισ. δόσεις για όλες τις χώρες. Θα δοθούν την ίδια ημερομηνία, ανάλογα με τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή. Η ΕΕ έχει διαπραγματευτεί με έξι εταιρείες. Με τις τέσσερις έχει υπογράψει», τόνισε και εξήγησε το πώς θα φτάσουν στην Ελλάδα: «Από τα εργοστάσια θα φτάσουν στην Ελλάδα, σε κεντρικές αποθήκες. Από εκεί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μετά στον πληθυσμό. Θα μπορούμε να εμβολιάσουμε 2.117.440 πολίτες το μήνα. Θα υπάρχουν δύο βάρδιες, έξι ημέρες την εβδομάδα, Κυριακή ρεπό. Υπολογίζουμε ότι κάθε πολίτης χρειάζεται 10 λεπτά για να εμβολιαστεί. Το 30% των εμβολιασμών θα γίνεται από τα Κέντρα Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία».

Σημειώνεται ότι κατά εισαγωγική του παρέμβαση, ο υπουργός προχώρησε σε δραματική έκκληση: «Σας παρακαλώ όλους. Προσοχή, προσοχή, προσοχή!». Για τους δείκτες θετικότητας του ιού, τόνισε ότι «η βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο».

Δείτε τον σχεδιασμό:

emvolio sxedio

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.