26 Μαΐου 2022 (13:39)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Οι… συνεπείς αριστεροί. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Φοβάμαι πως πηγαίνουν για εύκολο αντιπολιτευτικό “μαλλί ” και στο τέλος θα βγούνε “κουρεμένοι”. Βρήκαν ευκαιρία τα αντιπολιτευόμενο κόμματα της…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 17 Νοεμβρίου, 2020 10:43

Φοβάμαι πως πηγαίνουν για εύκολο αντιπολιτευτικό “μαλλί ” και στο τέλος θα βγούνε “κουρεμένοι”.

Βρήκαν ευκαιρία τα αντιπολιτευόμενο κόμματα της αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, να κηρύξουν “ανένδοτο αγώνα” κατά της κυβέρνησης για την απαγόρευση της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν, ότι οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες, άνθρωποι πεθαίνουν κάθε στιγμή ανεξαρτήτως ηλικίας, το σύστημα αγγίζει τα όρια του και ο κίνδυνος να ξεφύγουμε, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, δυστυχώς κοντοζυγώνει.

Χρειάζεται περισσότερη ανθρωπιά και λιγότερη μικροπολιτική τέτοιες ώρες.

Αφού όμως το θέλουν θα τους θυμήσουμε ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι δικό τους αποκλειστικά και κυρίως δεν το κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια, ψηλά σαν εκδήλωση .

Έδωσαν ευκαιρίες να γίνονται έκτροπα στην πορεία, σκιαμαχούσαν μεταξύ τους οι παρατάξεις για ψύλου πήδημα, ακόμη και για τη σημαία του Πολυτεχνείου έπαιζαν μπουνιές. Κατάφεραν να χάσει την ουσία της να αλλοιωθεί και το μήνυμα.

Ας ευχηθούμε αυτή η δύσκολη περίοδος να τελειώσει γρήγορα και του χρόνου να γίνουν και οι εκδηλώσεις μνήμης και τα υπόλοιπα, όμως με γνώμονα την απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής και μνήμης και την εξαγωγή διδαγμάτων για την αξία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Τι νόημα έχει κ. Τσίπρα και οι υπόλοιποι, αφήνω έξω το ΚΚΕ, να πορευόμαστε προς την πρεσβεία των ΗΠΑ κατά του ιμπεριαλισμού, όταν τιμάμε τον Τράμπ και κάνουμε τα χατίρια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ π.χ. με τα Σκόπια;

Θυμάμαι τώρα και εκείνη την απαγόρευση συγκεντρώσεων το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ 17 Νοέμβρη για να έλθει στη χώρα μας ανεμπόδιστα ο πρόεδρος Ομπάμα.

Άλλες εποχές τότε και η μνήμη κοντή για τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ πάντα.

Για το ΚΚΕ έχω να πω ότι θυμάμαι ανάερα στα αμφιθέατρα οι αριστεριστές να μιλάνε για μια “Πανσπουδαστική” φοιτητική εφημερίδα του ΚΚΕ που είχε κυκλοφορήσει τότε με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και κατηγορούσε την εξέγερση ως προβοκάτσια…

Πέρασαν τα χρόνια, πολλά τα έφαγε ο χρόνος, πολλά ξεχάστηκαν και κυρίως χάθηκε η λάμψη .

 

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.